Parken en natuur

Spelen in de speeltuin. Op een kleedje genieten van de zon. Het park is voor veel Groningers een favoriete plek. En terecht. Wandelend door het groen kom je even tot rust. En vergeet je misschien zelfs dat je vlakbij de stad bent. 

'Vergeet even dat je vlakbij de stad bent'

Wat zoek je

Sorteer op:

26 resultaten

Appelbergen
Appelbergen

Glimmen

De oerkracht van de natuur drukte een enorme stempel op het Groningse landschap. In de Appelbergen bij Glimmen zorgde dit voor een bosrijk landschap vol meertjes, heuveltjes en stuifzand.
Hortus Botanicus
Chinese Ming-tuin

Haren

De Hortus is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland. Op een grondgebied van ruim twintig hectare valt voor jong en oud veel te ontdekken.
Noorderplantsoen
Noorderplantsoen

Groningen

In het centrum van de stad Groningen, waar in de 17e eeuw verdedigingwallen van de Stad lagen, ligt het Noorderplantsoen.
Tuinen van Grootklooster
Tuinen van Grootklooster

Groningen

Zes bomen in een stuk grasland van een hectare, zo zag de tuin er uit op het moment dat Thies en Ans Bolhuis er in 1981 kwamen wonen.
Molukkenplantsoen
Molukkenplantsoen

Groningen

Midden in de Korrewegwijk ligt het Molukkenplantsoen. Een park waar je terecht kan voor een mooie wandeling, om lekker te sporten en waar kinderen zich uit kunnen leven op een van de vele speeltoestellen.
Oosterpark
Oosterpark

Groningen

Tussen de Merelstraat en de Klaprooslaan in de Oosterparkwijk vind je het Oosterpark. Een groen park, perfect voor een mooie wandeling.
De Onlanden
De Onlanden

Groningen

Onder de rook van Groningen ligt een natuurgebied van maar liefst 3.500 voetbalvelden groot.
Paterswoldsemeer
Paterswoldsemeer

Paterswolde

Aan de zuidkant van het Paterswoldsemeer ligt het recreatiegebied de Lijte, beter bekend bij de Groningers als het surfstrandje van Haren.
Reinhart Orchideeën
Reinhart Orchideeën

Haren

De specialiteit van deze tuin is natuurlijk de orchidee.  Daarnaast is er ook een heerlijke buitentuin om in te wandelen!
Pioenpark
Pioenpark

Groningen

In het oosten van de stad Groningen ligt het Pioenpark. Een klein park tussen de Oliemulderweg en de Pioenstraat in de Oosterparkwijk.
Natuurgebied Kardinge
Kardinge

Groningen

Even uit de stad ontsnappen? Bezoek het veelzijdige recreatie- en natuurgebied Kardinge.
Tuin de Vennen van Groninger Landschap
Tuin de Vennen van Groninger Landschap

Haren

In 1920 werd Villa de Vennen gebouwd in opdracht van de heer Niemeyer, directeur van de gelijknamige tabaksfabriek in Groningen. Ruim vijfentwintig jaar bleef het huis in bezit van de familie.
Borg Groenestein
Groenestein

Groningen

Midden in de wijk Helpman tussen de vennetjes eeuwenoude bomen ligt Borg Groenestein. Wandel door het park en ontdek de laatst bewaarde borg in de gemeente Groningen
Kinderboerderij Stadspark
Varken

Groningen

Midden in het Stadspark, verstopt tussen bomen en struiken, ligt een van de fijnste plekken van Groningen. Hier vind je een kinderboerderij en een grote speeltuin.
Oude Hortus
Oude Hortus

Groningen

Na jaren reizen door Europa vestigde apotheker Henricus Munting zich begin 17e eeuw in Groningen en legde een kruidentuin aan. Daarmee begon de geschiedenis van de huidige Hortus in Haren, een van de oudste botanische tuinen van Nederland.
Park Meerstad
Park Meerstad

Groningen

Midden in Meerstad, aan de rand van het Woldmeer, vind je een groot groen park, Park Meerstad. Een bijzonder park, want het is het grootste openbare land artproject van Nederland.
Noordlaarderbos
PingoRuine_Noordlaren

Noordlaren

Een fantastisch gebied vol cultuurhistorie. Het Noordlaarderbos is bij uitstek geschikt om heerlijk te wandelen.
Burgemeester Boeremapark
Burgemeester Boeremapark

Haren

Het burgemeester Boeremapark is begin jaren dertig in de crisistijd als werkverschaffing aangelegd. Het park is een gemeentelijk monument.
Heemtuin Stadspark
Heemtuin

Groningen

In de noordwesthoek van het Stadspark vind je de Heemtuin. In deze botanische tuin groeien veel bijzondere planten en bloemen.
Hoornse Plas
Hoornse Plas

Groningen

Vele Groningers brengen hun warme zomerdagen er door: de Hoornse Plas. Het ligt ten zuiden van de stad Groningen, naast de meren Hoornsemeer en het Paterwoldsemeer.
Stadspark
Stadspark

Groningen

Het stadspark is een groot park, aan de zuidwestkant van de stad Groningen.
Zorgboerderij De Mikkelhorst
Mikkelhorst

Haren

Bij ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst kun je je helemaal uitleven in de grote speeltuin en geiten aaien in de kinderboerderij. Wie te oud is voor de glijbaan, gluurt naar binnen bij de houtkloverij en koopt een lekker blok kaas in de landwinkel.
Sterrebos
Sterrebos

Groningen

Ten noordwesten van de wijk Helpman ligt een vrijwel vierkant park: het Sterrebos. In 1765 werd dit park aangelegd door stadshovenier Jan Godfried Becker in opdracht van toenmalig burgemeester Hendrik van Sijsen.
Archeologisch wandelpark 'De Vork'
De Vork

Haren

Aan de rand van Haren ligt het kleine wandelpark 'De Vork'. Hier leer je over de bijzondere vondsten die hier gedaan zijn en hoe men hier vroeger leefde.