Parken en natuur

Spelen in de speeltuin. Op een kleedje genieten van de zon. Het park is voor veel Groningers een favoriete plek. En terecht. Wandelend door het groen kom je even tot rust. En vergeet je misschien zelfs dat je vlakbij de stad bent. 

'Vergeet even dat je vlakbij de stad bent'

Wat zoek je

31 resultaten

 • Noordlaarderbos

  Noordlaarderbos

  Noordlaren

  Een fantastisch gebied vol cultuurhistorie. Het Noordlaarderbos is bij uitstek geschikt om heerlijk te wandelen.
  Natuurgebied

 • Hortus Botanicus

  Hortus Botanicus

  Haren

  De Hortus is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland. Op een grondgebied van ruim twintig hectare valt voor jong en oud veel te ontdekken.
  Park/Tuin

 • Park Meerstad

  Park Meerstad

  Groningen

  Midden in Meerstad, aan de rand van het Woldmeer, vind je een groot groen park, Park Meerstad. Een bijzonder park, want het is het grootste openbare land artproject van Nederland.
  Park/Tuin

 • Appelbergen

  Appelbergen

  Glimmen

  De oerkracht van de natuur drukte een enorme stempel op het Groningse landschap. In de Appelbergen bij Glimmen zorgde dit voor een bosrijk landschap vol meertjes, heuveltjes en stuifzand.
  Natuurgebied

 • De Onlanden

  De Onlanden

  Groningen

  Onder de rook van Groningen ligt een natuurgebied van maar liefst 3.500 voetbalvelden groot.
  Natuurgebied

 • Heemtuin Stadspark

  Heemtuin Stadspark

  Groningen

  In de noordwesthoek van het Stadspark vind je de Heemtuin. In deze botanische tuin groeien veel bijzondere planten en bloemen.
  Park/Tuin

 • Archeologisch wandelpark 'De Vork'

  Archeologisch wandelpark 'De Vork'

  Haren

  Aan de rand van Haren ligt het kleine wandelpark 'De Vork'. Hier leer je over de bijzondere vondsten die hier gedaan zijn en hoe men hier vroeger leefde.
  Park/Tuin

 • Hoornse Plas

  Hoornse Plas

  Groningen

  Vele Groningers brengen hun warme zomerdagen er door: de Hoornse Plas. Het ligt ten zuiden van de stad Groningen, naast de meren Hoornsemeer en het Paterwoldsemeer.
  Park/Tuin

 • Nieuwe Kerkhof

  Nieuwe Kerkhof

  Groningen

  Het Nieuwe Kerkhof is een kroonjuweel. Kroonjuwelen zijn groene plekken in de stad, waar natuur en historie samen bijzondere kwaliteit opleveren. Ze worden als kostbare sieraden verzorgd en beschermd.
  Park/Tuin

 • Bevrijdingsbos

  Bevrijdingsbos

  Groningen

  Het Bevrijdingsbos is een uniek stukje bos gelegen aan de noordkant van de stad Groningen. Het bos is een eerbetoon aan de Canadese bevrijders van Groningen.
  Monument

 • Stadspark

  Stadspark

  Groningen

  Het stadspark is een groot park, aan de zuidwestkant van de stad Groningen.
  Natuurgebied

 • Borg Groenestein

  Borg Groenestein

  Groningen

  Midden in de wijk Helpman tussen de vennetjes eeuwenoude bomen ligt Borg Groenestein. Wandel door het park en ontdek de laatst bewaarde borg in de gemeente Groningen
  Architectuur

 • Zorgboerderij De Mikkelhorst

  Zorgboerderij De Mikkelhorst

  Haren

  Bij ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst kun je je helemaal uitleven in de grote speeltuin en geiten aaien in de kinderboerderij. Wie te oud is voor de glijbaan, gluurt naar binnen bij de houtkloverij en koopt een lekker blok kaas in de landwinkel.
  Park/Tuin

 • Tuin de Vennen van Groninger Landschap

  Tuin de Vennen van Groninger Landschap

  Haren

  In 1920 werd Villa de Vennen gebouwd in opdracht van de heer Niemeyer, directeur van de gelijknamige tabaksfabriek in Groningen. Ruim vijfentwintig jaar bleef het huis in bezit van de familie.
  Park/Tuin

 • Paterswoldsemeer

  Paterswoldsemeer

  Paterswolde

  Aan de zuidkant van het Paterswoldsemeer ligt het recreatiegebied de Lijte, beter bekend bij de Groningers als het surfstrandje van Haren.
  Park/Tuin

 • Pioenpark

  Pioenpark

  Groningen

  In het oosten van de stad Groningen ligt het Pioenpark. Een klein park tussen de Oliemulderweg en de Pioenstraat in de Oosterparkwijk.
  Natuurgebied

 • Springerpark

  Springerpark

  Groningen

  Het Springerpark is het oudste stuk van het Stadspark en een kroonjuweel. Kroonjuwelen zijn groene plekken in de stad, waar natuur en historie samen bijzondere kwaliteit opleveren. Ze worden als kostbare sieraden verzorgd en beschermd.
  Park/Tuin

 • Noorderplantsoen

  Noorderplantsoen

  Groningen

  In het centrum van de stad Groningen, waar in de 17e eeuw verdedigingwallen van de Stad lagen, ligt het Noorderplantsoen.
  Natuurgebied

 • Kinderboerderij Stadspark

  Kinderboerderij Stadspark

  Groningen

  Midden in het Stadspark, verstopt tussen bomen en struiken, ligt een van de fijnste plekken van Groningen. Hier vind je een kinderboerderij en een grote speeltuin.
  Park/Tuin

 • Oosterpark

  Oosterpark

  Groningen

  Tussen de Merelstraat en de Klaprooslaan in de Oosterparkwijk vind je het Oosterpark. Een groen park, perfect voor een mooie wandeling.
  Park/Tuin

 • Reinhart Orchideeën

  Reinhart Orchideeën

  Haren

  De specialiteit van deze binnentuin is natuurlijk de orchidee.  Verder zijn er ook andere tropische planten te bewonderen
  Park/Tuin

 • Martinikerkhof

  Martinikerkhof

  Groningen

  Het Martinikerkhof is een kroonjuweel. Kroonjuwelen zijn groene plekken in de stad, waar natuur en historie samen bijzondere kwaliteit opleveren. Ze worden als kostbare sieraden verzorgd en beschermd.
  Park/Tuin

 • Sterrebos

  Sterrebos

  Groningen

  Ten noordwesten van de wijk Helpman ligt een vrijwel vierkant park: het Sterrebos. In 1765 werd dit park aangelegd door stadshovenier Jan Godfried Becker in opdracht van toenmalig burgemeester Hendrik van Sijsen.
  Park/Tuin

 • Oude Hortus

  Oude Hortus

  Groningen

  Na jaren reizen door Europa vestigde apotheker Henricus Munting zich begin 17e eeuw in Groningen en legde een kruidentuin aan. Daarmee begon de geschiedenis van de huidige Hortus in Haren, een van de oudste botanische tuinen van Nederland.
  Park/Tuin

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief