Parken en natuur

Spelen in de speeltuin. Op een kleedje genieten van de zon. Het park is voor veel Groningers een favoriete plek. En terecht. Wandelend door het groen kom je even tot rust. En vergeet je misschien zelfs dat je vlakbij de stad bent. 

'Vergeet even dat je vlakbij de stad bent'

Wat zoek je

1 t/m 24 van 31 resultaten

 • Noordlaarderbos

  Noordlaarderbos
  Noordlaren

  Natuurgebied

  Een fantastisch gebied vol cultuurhistorie. Het Noordlaarderbos is bij uitstek geschikt om heerlijk te wandelen.


 • Hortus Botanicus

  Hortus Botanicus
  Haren

  Park/Tuin

  De Hortus is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland. Op een grondgebied van ruim twintig hectare valt voor jong en oud veel te ontdekken.


 • Kinderboerderij Stadspark

  Kinderboerderij Stadspark
  Groningen

  Park/Tuin

  Midden in het Stadspark, verstopt tussen bomen en struiken, ligt een van de fijnste plekken van Groningen. Hier vind je een kinderboerderij en een grote speeltuin.


 • Bevrijdingsbos

  Bevrijdingsbos
  Groningen

  Monument

  Het Bevrijdingsbos is een uniek stukje bos gelegen aan de noordkant van de stad Groningen. Het bos is een eerbetoon aan de Canadese bevrijders van Groningen.


 • Oude Hortus

  Oude Hortus
  Groningen

  Park/Tuin

  Na jaren reizen door Europa vestigde apotheker Henricus Munting zich begin 17e eeuw in Groningen en legde een kruidentuin aan. Daarmee begon de geschiedenis van de huidige Hortus in Haren, een van de oudste botanische tuinen van Nederland.


 • Park Meerstad

  Park Meerstad
  Groningen

  Park/Tuin

  Midden in Meerstad, aan de rand van het Woldmeer, vind je een groot groen park, Park Meerstad. Een bijzonder park, want het is het grootste openbare land artproject van Nederland.


 • Tuin de Vennen van Groninger Landschap

  Tuin de Vennen van Groninger Landschap
  Haren

  Park/Tuin

  In 1920 werd Villa de Vennen gebouwd in opdracht van de heer Niemeyer, directeur van de gelijknamige tabaksfabriek in Groningen. Ruim vijfentwintig jaar bleef het huis in bezit van de familie.


 • Turfeiland

  Turfeiland
  Groningen

  Park/Tuin

  Het Turfeiland is een kroonjuweel. Kroonjuwelen zijn groene plekken in de stad, waar natuur en historie samen bijzondere kwaliteit opleveren. Ze worden als kostbare sieraden verzorgd en beschermd.


 • Nieuwe Kerkhof

  Nieuwe Kerkhof
  Groningen

  Park/Tuin

  Het Nieuwe Kerkhof is een kroonjuweel. Kroonjuwelen zijn groene plekken in de stad, waar natuur en historie samen bijzondere kwaliteit opleveren. Ze worden als kostbare sieraden verzorgd en beschermd.


 • Oosterpark

  Oosterpark
  Groningen

  Park/Tuin

  Tussen de Merelstraat en de Klaprooslaan in de Oosterparkwijk vind je het Oosterpark. Een groen park, perfect voor een mooie wandeling.


 • Burgemeester Boeremapark

  Burgemeester Boeremapark
  Haren

  Park/Tuin

  Het burgemeester Boeremapark is begin jaren dertig in de crisistijd als werkverschaffing aangelegd. Het park is een gemeentelijk monument.


 • Paterswoldsemeer

  Paterswoldsemeer
  Paterswolde

  Park/Tuin

  Aan de zuidkant van het Paterswoldsemeer ligt het recreatiegebied de Lijte, beter bekend bij de Groningers als het surfstrandje van Haren.


 • Martinikerkhof

  Martinikerkhof
  Groningen

  Park/Tuin

  Het Martinikerkhof is een kroonjuweel. Kroonjuwelen zijn groene plekken in de stad, waar natuur en historie samen bijzondere kwaliteit opleveren. Ze worden als kostbare sieraden verzorgd en beschermd.


 • Heemtuin Stadspark

  Heemtuin Stadspark
  Groningen

  Park/Tuin

  In de noordwesthoek van het Stadspark vind je de Heemtuin. In deze botanische tuin groeien veel bijzondere planten en bloemen.


 • Archeologisch wandelpark 'De Vork'

  Archeologisch wandelpark 'De Vork'
  Haren

  Park/Tuin

  Aan de rand van Haren ligt het kleine wandelpark 'De Vork'. Hier leer je over de bijzondere vondsten die hier gedaan zijn en hoe men hier vroeger leefde.


 • Guyotplein

  Guyotplein
  Groningen

  Park/Tuin

  Het Guyotplein is een kroonjuweel. Kroonjuwelen zijn groene plekken in de stad, waar natuur en historie samen bijzondere kwaliteit opleveren. Ze worden als kostbare sieraden verzorgd en beschermd.


 • Molukkenplantsoen

  Molukkenplantsoen
  Groningen

  Natuurgebied

  Midden in de Korrewegwijk ligt het Molukkenplantsoen. Een park waar je terecht kan voor een mooie wandeling, om lekker te sporten en waar kinderen zich uit kunnen leven op een van de vele speeltoestellen.


 • Tuinen van Grootklooster

  Tuinen van Grootklooster
  Groningen

  Park/Tuin

  Zes bomen in een stuk grasland van een hectare, zo zag de tuin er uit op het moment dat Thies en Ans Bolhuis er in 1981 kwamen wonen.


 • Zorgboerderij De Mikkelhorst

  Zorgboerderij De Mikkelhorst
  Haren

  Park/Tuin

  Bij ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst kun je je helemaal uitleven in de grote speeltuin en geiten aaien in de kinderboerderij. Wie te oud is voor de glijbaan, gluurt naar binnen bij de houtkloverij en koopt een lekker blok kaas in de landwinkel.


 • Borg Groenestein

  Borg Groenestein
  Groningen

  Architectuur

  Midden in de wijk Helpman tussen de vennetjes eeuwenoude bomen ligt Borg Groenestein. Wandel door het park en ontdek de laatst bewaarde borg in de gemeente Groningen


 • Hoornse Plas

  Hoornse Plas
  Groningen

  Park/Tuin

  Vele Groningers brengen hun warme zomerdagen er door: de Hoornse Plas. Het ligt ten zuiden van de stad Groningen, naast de meren Hoornsemeer en het Paterwoldsemeer.


 • Reinhart Orchideeën

  Reinhart Orchideeën
  Haren

  Park/Tuin

  De specialiteit van deze binnentuin is natuurlijk de orchidee.  Verder zijn er ook andere tropische planten te bewonderen


 • Appelbergen

  Appelbergen
  Glimmen

  Natuurgebied

  De oerkracht van de natuur drukte een enorme stempel op het Groningse landschap. In de Appelbergen bij Glimmen zorgde dit voor een bosrijk landschap vol meertjes, heuveltjes en stuifzand.


 • Springerpark

  Springerpark
  Groningen

  Park/Tuin

  Het Springerpark is het oudste stuk van het Stadspark en een kroonjuweel. Kroonjuwelen zijn groene plekken in de stad, waar natuur en historie samen bijzondere kwaliteit opleveren. Ze worden als kostbare sieraden verzorgd en beschermd.


Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief