5 x musea in de stad

De stad Groningen heeft een divers aanbod van musea die je echt eens van binnen gezien moet hebben. Van rijke historie tot moderne kunst, er is voor ieder wat wils. Bezoek het extravagante Groninger Museum of ontdek de geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepsbouw. Ook met een beetje afstand is het leuk om een van deze musea te bezoeken. Wanneer plan jij een middagje cultuursnuiven in Groningen?

Groninger Museum | Prikkelende tentoonstellingen

Museumeiland 1 - Een extravert en veelkleurig bouwwerk in het water. Wie vanuit het Hoofdstation richting de binnenstad loopt, gaat vrijwel zeker over de kleurrijke museumbrug. Ook in het museum zelf spat de creatieve energie van de muren af. Met de thema’s passie en durf weet het museum een breed publiek aan te spreken. De veelzijdige collectie en de af en toe behoorlijk prikkelende tentoonstellingen maken de ervaring compleet. 

Bekijk de tentoonstelling

Storyworld | Alles over strips, animaties en games

Nieuwe Markt 1, Forum Groningen - Storyworld is het jongste, maar ook het stoerste én leukste museum van Nederland over strips, animatie en games. Storyworld ontrafelt de geheimen van grote verhalenvertellers en toont Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games. Van De Smurfen en Lucky Luke tot en met The Lion King, Aladdin en Fortnite. Bovendien is Storyworld een plek waar bezoekers van jong tot oud zelf aan de slag kunnen met alle bouwstenen en aspecten van strips, animatie en games. 

Bekijk de tentoonstelling

Noordelijk Scheepvaartmuseum | Varen door de geschiedenis

Brugstraat 24 - De geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart vanaf de middeleeuwen tot op de dag van vandaag komen tot leven in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Daarnaast zijn er jaarlijks diverse tentoonstellingen waarin afzonderlijke thema's uit de maritieme geschiedenis worden belicht. Twee opvallende monumentale panden aan de Brugstraat vormen het schitterende decor voor de collectie van het Scheepvaartmuseum. 

Bekijk de tentoonstelling

Universiteitsmuseum | Natuur, cultuur en wetenschap

Oude Kijk in 't Jatstraat 7a - Het Universiteitsmuseum is sinds 1934 een wetenschapsmuseum in het academische hart van de studentenstad. Het museum heeft een veelzijdige collectie, waarin natuur, cultuur en wetenschap in elkaar overlopen. Je vindt er bijvoorbeeld aderlaatmesjes, de eerste röntgenbuizen en menselijke organen. Maar ook een portrettengalerij en dé Aletta Jacobskamer. 

Bekijk de tentoonstelling
Universiteitsmuseum

"Van rijke historie tot moderne kunst, er is voor ieder wat wils."

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief