Actieve uitjes

In Groningen is het bijna onmogelijk om stil te zitten. Er zijn zoveel uitjes waarbij je even lekker actief aan de slag kunt gaan. Met mooi weer kun je er heerlijk op uit in de frisse buitenlucht. Doe mee met een winterwadlooptocht, maak een mooie fietstocht of daag jezelf uit met een fijne bootcampsessie. Maar met het Nederlandse winterweer is er gelukkig ook genoeg indoor te beleven. Wat dacht je van skiën, klimmen, of een potje glow in the dark minigolf? 

Wandelroute in de provincie

In de provincie Groningen blijf je ontdekken. Er zijn zoveel verschillende en uitdagende wandelpaden, dat je er nooit op uitgekeken zal zijn. Als je echt een frisse neus wilt halen, kies je een route waar water en wind je om de oren vliegen. Voor wat meer rust en groen zijn er ook genoeg bospaden te vinden. Een absolute topper is vogelkijkhut de Kiekkaaste. Vanuit de vogelkijkhut is een prachtige horizon te zien die je op geen andere plek zult vinden.

Lees meer

Groningen City Running

Wil jij extra sportief dit jaar beginnen? Doe dan eens mee aan Groningen City Running. De stad wandelend verkennen is een avontuur opzich, maar voor dat extra beetje adrenaline doe je dat natuurlijk rennend. Zo leer je de stad op een andere manier kennen dan anders. Je hoeft geen ervaren hardloper te zijn, dus iedereen kan meedoen.

Lees meer

Winterwadlooptocht

Wadlopen is een hele ervaring, al helemaal in de winter. Vertrek vanuit Pieterburen naar het wad en trek je beste laarzen aan. De kans dat je schoon blijft is erg klein. Met een beetje geluk kan je profiteren van een strakblauwe winterlucht met een heerlijke frisse bries om je oren. Heb je het toch een beetje koud gekregen na de tocht? De koffie en thee met gebak staan al klaar bij terugkomst.

Lees meer

Klimpark Waddenfun

Ook in Groningen schijnt helaas niet elke dag het zonnetje. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om er alsnog indoor op uit te gaan. Zoek de spanning op bij klimpark Waddenfun en betreed het klimparcours van maar liefst 8 meter hoog. Toch een beetje last van hoogtevrees? Geen zorgen, er zijn meerdere klimparcours. Het klimpark is voor jong en oud, een leuke dagtrip voor iedereen.

Lees meer

Bootcampen

Samen in de buitenlucht je kracht en conditie trainen. Bootcamp is de perfecte manier om nieuwe mensen te ontmoeten en je lichaam een enorme boost te geven. Zowel binnen als buiten de stad zijn er een hoop verenigingen die dit aanbieden. Zoek je grens op en daag jezelf uit. Hoe meer doelen je voor jezelf behaald hoe leuker het is!

Break Out Grunopark

Van eenpersoonsactiviteiten tot enorme groepsactiviteiten. Bij Break Out Grunopark is er een heleboel mogelijk. Ben jij een echte waterrat? Pak dan de skilatten erbij en ga het woeste water op. Voor degene die het liever drooghoudt is er ook genoeg te doen. Zo kan je klimmen in het klimpark door spannende hindernissen, of je kijkt gewoon lekker toe onder het genot van een bierproeverij.

Lees meer

Fietstocht in de provincie

De provincie is ook perfect als het gaat om een afwisselende fietsroute. Zoek de drukte van de bruisende stad op, of ontdek nieuwe natuurgebieden. Fiets door landschappen met beekdalen, oude bossen en verscholen vennen. Nog niet uitgefietst? Trek dan door moerassen en heidevelden. Of breng een bezoekje aan de dijk en de waddenkust. Genoeg te beleven tijdens je tocht.

Lees meer

Glow in the dark minigolf

Minigolf in een hip jasje. Denk aan glow in the dark minigolf met jungle thema. Een prachtig parcours met 18 holes. Ben jij behendig en tactisch genoeg om je vrienden en familie te verslaan? En er is nog veel meer leuks te doen bij de Postwagen, zoals lasergamen, curling of bowlen.

Lees meer

Indoor ski

Wintersport is nog nooit zo dichtbij geweest. Hoe snel durf jij over de baan te gaan? Bij indoor skiën kan je jezelf voorbereiden op je wintersportvakantie. Maar ook voor de sportliefhebbers die niet op wintersport gaan is dit een heerlijke uitje. Leer hier als beginner skiën, of onderhoud je skikunsten als gevorderde.

Lees meer

Speurroute Appingedam

Appingedam is de ideale plek voor een heerlijke wandeling. Het is een prachtige stad in de provincie Groningen met veel historie. De speurroute door Appingedam zit vol puzzels, raadsels en mysteries. Deze wandeling zorgt voor een goede training van het brein en voor de rest van je lichaam.

Lees meer

Escape room Borgerswold Experience

In een escape room worden je skills enorm op de proef gesteld. Hoe goed kan jij samenwerken in een team? Tactisch en strategisch denken is erg belangrijk. Wees op je hoede, want voor dat je het weet kan je niet ontsnappen. Het team met de snelste tijd belandt op het grote scorebord. Achteraf kan de winst uiteraard gevierd worden bij het horecaplein.

Lees meer

"Je blijft ontdekken in Groningen."

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief