10 goede Groningse voornemens

Januari is dé maand van de goede voornemens. Gezond eten, stoppen met roken, meer sporten, dry january. Ieder jaar komen dezelfde goede voornemens voorbij. Waarom kies je dit jaar niet eens leuke voornemens met een Gronings tintje? Deze Groningse goede voornemens kun je zeker waarmaken in 2023. Of je er nu eentje afvinkt of de hele lijst bij langs gaat. 2023 in Groningen belooft veel goeds.

Bezoek geregeld een museum

Meer cultuur snuiven is altijd een goed idee. In Groningen vind je tal van musea en galerieën. Genoeg opties voor elke kunstliefhebber. Neem vooral ook even de tijd voor een museumbezoek buiten de stad. Van treinen tot thee. Van 17e -eeuwse adel tot LEGO. In deze musea kun je kijken, doen, proeven, bouwen en spelen.

Lees meer

Eet eens vegetarisch

Groningen heeft een ruime keuze aan groene restaurants. Ideaal voor als je misschien een keer wat minder vlees wilt eten. Het vegetarische aanbod wordt dan ook steeds beter in Groningen. Zowel in de stad als de provincie is het geen straf om eens de vegetarische optie te kiezen. En naast lekker, is het ook nog eens goed voor jezelf en voor de wereld.

Lees meer

Ga wandelen in de Groningse natuur

Wandelen is een fijne manier om in beweging te zijn. En nog leuker als er ook wat valt te zien. Ben je op zoek naar een mooie plek om de beentjes te strekken? Die zijn er in Groningen genoeg. Wandel door het bos, over de dijk, langs groene kwelders en door schattige dorpjes. Zo voldoe je aan je goede voornemens en ontdek je de natuur in Groningen.​

Lees meer

Bezoek adressen met een goed verhaal

Groningen kent tal van leuke winkels en eetadressen. Toch zijn sommige plekken nét even wat specialer dan andere. Zo zijn er plekken die maatschappelijke betrokkenheid tonen door, bijvoorbeeld, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden. Dat maakt dat een bezoekje aan die plekken zeker niet mag ontbreken op je lijstje van komend jaar.

Lees meer

Ontdek Groningse artiesten

Groningen is een muziekstad. De artiesten op de planken komen vaak gewoon uit de buurt. Sommigen zijn hier geboren, anderen hebben hun hart hier later gevonden. Van jazz tot hiphop: Stad en Ommeland herbergen alle soorten en stijlen. En hoe leuk is het om dit jaar het lokale talent te ontdekken. Kijk waar ze spelen en luister zelf. Klinkt als muziek in de oren.

Lees meer

Neem vaker een moment voor jezelf

Groningen is dé plek om je hoofd leeg te maken. Hier vind je rust en ruimte. En lekker actief zijn kan er natuurlijk ook. Ontdek de verrassende regio's van de provincie Groningen. Elk met zijn eigen karakter, bezienswaardigheden en natuur. Ga eens in je eentje op pad. Zo zie je nog meer. Trek het ommeland in en geniet van al het moois dat de provincie te bieden heeft en doe daar lekker waar jij zin in hebt.

Lees meer

Koop bij lokale ondernemers

Wil je dit jaar meer lokaal kopen? Laat de grote supermarktketens dan een keer links liggen en doe je boodschappen op een van de vele markten in Groningen. Of vul je tassen bij de leukste ‘essentiële’ winkels. Zoals de lokale groenteboer, slager, vishandel, bakker, slijterij, kaaswinkel of kruidenier. Groningen in huis halen? In de Groningen Store zijn de producten niet alleen duurzaam en typisch Gronings, ze zijn ook gemaakt en bedacht door Groninger makers of bedenkers. Lokaler kan bijna niet.

Lees meer

Spreek vaker af met je vrienden

Een goed voornemen voor komend jaar is vaker afspreken met je vrienden. Plekken om af te spreken zijn er in Groningen genoeg. Ga bijvoorbeeld samen een spelletje spelen bij een van de spelletjescafés of praat bij bij een van de leuke koffietentjes. Je voornemen nog verder uitbreiden? Organiseer eens een leuk groepsuitje voor je hele vriendengroep.

Lees meer

Ga duurzaam winkelen

Dit jaar iets bewuster kopen? Dat kan goed in Groningen. Er zijn hier genoeg winkels met duurzame alternatieven voor allerlei producten. En duurzaam hoeft niet per se duur te zijn. Shop bijvoorbeeld tweedehands en blaas goede spullen en kleren een tweede leven in. Zo ben je niet alleen goed voor de wereld, maar loop je ook nog in unieke stukken.

Lees meer

Kook Groningse recepten

Geniet dit jaar ook thuis van het lekkers uit Groningen. Zelf gehaald, of nog leuker: zelf gemaakt. Met recepten en handige kookvideo's helpen we je op weg om een ware Groninger keukenprins(es) te worden. Maak je vrienden, familie of buren blij met een stukje huisgemaakte poffert, een eierbal of een van de andere Groningse gerechten.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief