De leukste uitjes van Groningen

De provincie Groningen telt talloze uitjes voor het hele gezin. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Om het kiezen wat makkelijker te maken, organiseerde de ANWB dit jaar voor de 12e keer de verkiezing van het Leukste Uitje van Nederland. De stemmen zijn geteld en de winnaars zijn bekend. Dit zijn de drie leukste uitjes van Groningen. 

DoeZoo

Leens - Hét leukste uitje van Groningen is DoeZoo. De dierentuin waar je net even wat meer mag. Voelen aan een slang, luisteren naar emoes en proeven van wormenkoekjes. Alle zintuigen worden geprikkeld. Verwacht geen grote dierentuindieren, maar ga juist op zoek naar kleine kriebelbeestjes. Insecten zijn immers de grootste diergroep op aarde. Interessant om daar eens wat meer over te leren, nietwaar?

Lees meer

Zeehondencentrum Pieterburen

Pieterburen - Niemand komt voor zijn plezier in het ziekenhuis. Maar een kijkje in het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa is een leerzaam feestje. In Zeehondencentrum Pieterburen worden zieke, gewonde of verzwakte zeehonden verzorgd. Daarnaast zijn er ook volop activiteiten en exposities waarbij je van alles kunt leren over zeehonden en hun leefgebied: Werelderfgoed de Waddenzee.

Lees meer

Familiepark Nienoord

Leek - Spelen, klimmen, zwemmen, dieren aaien: nergens zijn zo veel verschillende attracties voor kinderen als in Familiepark Nienoord. En net als je denkt dat je alle speeltoestellen wel uitgespeeld hebt, komt daar nog een kleine stoomtrein langsgetuft. Dit is nou echt zo'n plek waar de kinderen geen genoeg van krijgen. Geen wonder dus, dat ook Familiepark Nienoord in de top 3 van leukste uitjes in Groningen staat.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief