De leukste uitjes van Groningen

De provincie Groningen telt talloze uitjes voor het hele gezin. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Om het kiezen wat makkelijker te maken, organiseerde de ANWB dit jaar voor de 13e keer de verkiezing van het Leukste Uitje van Nederland. De stemmen zijn geteld en de winnaars zijn bekend. Dit zijn de drie leukste uitjes van Groningen. 

DoeZoo

Leens - Hét leukste uitje van Groningen is DoeZoo. De dierentuin waar je net even wat meer mag. Voelen aan een slang, luisteren naar emoes en proeven van wormenkoekjes. Alle zintuigen worden geprikkeld. Verwacht geen grote dierentuindieren, maar ga juist op zoek naar kleine kriebelbeestjes. Insecten zijn immers de grootste diergroep op aarde. Interessant om daar eens wat meer over te leren, nietwaar?

Lees meer

Speeltuinvereniging Sint Vitusholt

Winschoten - Klim omhoog in de hoogste toren, roetsj van de glijbaan of stuiter lekker heen en weer op een wipwap. Het kan allemaal in het kleurrijke kinderparadijs van Speeltuinvereniging Sint Vitusholt. Terwijl de jeugd zich helemaal uitleeft genieten de papa’s en de mama’s van een lekker kopje koffie in het zonnetje. Aan de aller jongsten is hier ook gedacht, voor hen is er een speciaal gedeelte. Kunnen ze alvast oefenen voordat ze aan het grotere werk beginnen. 

Lees meer

Familiepark Nienoord

Leek - Spelen, klimmen, zwemmen, dieren aaien: op Familiepark Nienoord is een heleboel te beleven. En net als je denkt dat je alle speeltoestellen wel uitgespeeld hebt, komt daar nog een kleine stoomtrein langsgetuft. Dit is nou echt zo'n plek waar de kinderen geen genoeg van krijgen. Geen wonder dus, dat ook Familiepark Nienoord in de top 3 van leukste uitjes in Groningen staat.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief