Groninger cadeautips

Staak je zoektocht naar Belgische speciaalbieren, Perzisch keramiek en speelgoed uit China. De leukste cadeautjes komen 'gewoon' uut Grunn. Hier zie je een selectie van de mooiste cadeaus uit de Groningen Store in het Forum Groningen. Pak je dierbaren in door Gronings uit te pakken! Letterlijk. Klik op de afbeeldingen om te zien wat er in de verpakking zit.

Slokje Grunn waterfles

Voor de bewuste waterdrinker | Altijd handig om te hebben. Deze RVS waterflessen van Retulp zien er niet alleen harstikke strak uit, je helpt hiermee ook nog eens mee een einde te maken aan de plastic vervuiling door wegwerpflesjes. Verkrijgbaar in 500 mL en 750 mL en in 3 typisch Groningse kleuren. Prijs: €17,50.

Shop online

#konminder boxershort

Voor de lolbroek | Het kan best een uitdaging zijn om een leuk cadeau te bedenken voor een man. Sokken, een das, een neushaartrimmer? Welnee, geef een boxershort cadeau. Maar dan wel dit vrolijke #konminder exemplaar, dat in Groningen gemaakt is van een overhemd met nog een heel tweede leven voor zich. 

Shop online

City Cups

Voor de koffieleut | Met deze kopjes wordt koffie drinken wel heel Gronings gezellig. Een doordenkertje, want het gros van je bezoek zal denken dat dit porseleinen kopjes zijn zonder al teveel betekenis. Maar wie goed naar deze verfijnde kopjes kijkt, ziet dat er kenmerkende details van karakteristieke gebouwen uit de stad in verwerkt zijn. De Korenbeurs, de Martinitoren of het Groninger Museum bijvoorbeeld. Een subtiel feest der herkenning. Of ter herinnering aan jouw favoriete stad. 

Alleen in de Groningen Store

Retro rugtas

Voor de reislustige hipster | Travel in style. En steel de show bij je studiegenoten of collega's. Deze mooie retro rugtas met gespen is zowel voor mannen als vrouwen. Small talk and big ideas; je draagt ze altijd bij je op je rug. Net als je laptop, want speciaal daarvoor is een extra zacht vakje ingericht. Hij is er trouwens in twee kleuren: deze en donkerblauw. 

shop online

Wadapatja

Voor de boekenwurm | Wat maakt Groningen nu precies zo Gronings? Het onlangs verschenen boek 'Wadapatja; 101 Groninger tradities, gebruiken en (eigen)aardigheden' gaat uitgebreid in op deze vraag. Het is een even diepgravende als luchtige kennismaking met typisch Groningse tradities en eigenaardigheden. Kortom: hier kun je een leesgrage Groninger heel erg blij mee maken. Prijs: €24,95.

Shop online

Eggens bierpakket

Voor de bierliefhebber | Ooit was Groningen de graanschuur van Nederland. Hierdoor kennen de stad en provincie een rijke bierhistorie. In dit bierpakket zitten vier bieren die in de stad zijn gebrouwen: tripel, weizen, blondbier en IPA. Prijs: €13,95.

Alleen in de Groningen Store

Koffiekan, theekan ook

Voor de gezellige huismus | Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die warmloopt voor knusse koffie- of theekannetjes als deze. Met een leuke woordgrap erop, gewoon omdat het 'kan'. Wel zo Gronings nuchter, wel zo leuk om cadeau te geven.

Shop online

Martinitoren kaars

Voor de overige trotse Groningers | D' Olle Grieze heeft heel wat meegemaakt. In de afgelopen 500 jaar brandde hij af en stortte hij bijna in. Gelukkig hield de toren stand en brandt deze tegenwoordig alleen nog maar in de huizen van trotse Groningers. Als kaars. Gemaakt door Wilhelmus, een ambachtelijke en historische kaarsenmakerij, gevestigd aan de haven van Eenrum. Prijs: €8,95.

Alleen in de Groningen Store

Ontdek ook