Kerstdiners in Groningen

Heb jij geen zin om uren in de keuken door te brengen voor een kerstdiner? Laat je deze feestdagen lekker in de watten leggen in een van de vele restaurants in de stad en de provincie. Of je nu kiest voor een intieme avond in een gezellig eetcafé of voor een chique diner in een van de toprestaurants, de kerstsfeer hangt overal in de lucht. We hebben 10 kerstdiners voor je verzameld. Waar komen we jou tegen​?

Molenrij bij Verhildersum | Diner

22 t/m 26 december, Leens - Deze kerstdagen gaan twee bekende namen uit de provincie een bijzondere samenwerking met elkaar aan. Het geroemde Herberg Restaurant Molenrij verzorgt haar kerstdiner namelijk niet op hun vaste locatie in Kloosterburen, maar bij de borg Verhildersum in Leens. Geniet van je maaltijd in een historische sfeer.

Meer informatie

Sepia | Lunch & diner

24 & 25 december, Groningen - Bij Sepia vinden ze kerst dé uitgelezen kans om zich culinair uit te leven. Daarom opent het lunchrestaurant op kerstavond en eerste kerstdag ook 's avonds de deuren. Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze een heerlijk 7-gangendiner samengesteld, inclusief amuses en bijpassende dranken. Op tweede kerstdag kan je aanschuiven voor een 6-gangenlunch.

Meer informatie

De Basiliek | Diner

24, 25 & 26 december, Appingedam - Kerst is normaal al sfeervol, maar het kerkje Nicolaas in Appingedam maakt het nog sfeervoller. Hier zit restaurant De Basiliek gevestigd. Schuif aan voor een uitgebreid kerstdiner van maar liefst 6 gangen. Van steak tartaar en kabeljauw tot kwartel en hert. Het staat deze kerst allemaal op het menu. Alle ingrediënten voor een heerlijke avond.

Meer informatie

Feithhuis | Brunch & diner

24, 25 & 26 december, Groningen - Vier kerst onder de rook van het Groninger Forum en de Martinitoren in het Feithhuis. Op beide kerstdagen kan je hier plaatsnemen voor een uitgebreide brunch met allerhande broodjes en ander lekkers. Kom je liever voor een avondmaaltijd? Ook dat kan op beide dagen én op kerstavond. Laat je verwennen met een heerlijk 4-gangenmenu.

Meer informatie

Garnwerd aan Zee | Brunch & diner

25 & 26 december, Garnwerd - Schuif op eerste en tweede kerstdag aan in een van de meest idyllische dorpjes van de provincie Groningen. Bij Garnwerd aan Zee kan je voor zowel een uitgebreide lunch als een uitgebreid diner terecht. Voor de jongste generatie is er zelfs een speciaal kindermenu samengesteld. Er is voor ieder wat wils.

Meer informatie

Jamey Fitz | Diner

25 & 26 december, Groningen - Bij Jamey Fitz begrijpen ze dat het kerstseizoen een tijd is om herinneringen te maken met dierbaren, of dat nu familie of vrienden zijn. Daarom legt het fine-dining restaurant jullie deze feestdagen helemaal in de watten, op de manier die je van ze gewend bent. Het enige wat jij nog hoeft te doen is te kiezen voor hoeveel gangen je gaat.

Meer informatie

André Dokter | Diner

25 & 26 december, Briltil - De keuze is reuze bij Steakhouse André Dokter deze kerst. Het geroemde restaurant in Briltil heeft namelijk een uitgebreid 4-gangendiner samengesteld. Carpaccio, kabeljauw, hertenbiefstuk en citroen tartelette; het is maar een kleine greep uit wat er deze dagen allemaal op het menu staat. Met wie ga jij genieten?

Meer informatie

Restaurant de Boerderij | High-Tea

25 & 26 december, Slochteren - Het uitzicht op de Fraeyelemaborg maakt de sfeer in restaurant De Boerderij uniek. Kijkend op de 19e eeuwse borg geniet je van een uitgebreide high-tea. Deze feestdagen pakken ze uit met heerlijke zoetigheden. Van kerstkoekjes tot huisgemaakte bonbons en van een lekker soepje tot een komkommer-garnalencocktail.

Meer informatie

Noor | Lunch & diner

25 & 26 december, Groningen - Vier jij deze kerst in een echt sterrenrestaurant? Dan kan je terecht bij Noor. Het restaurant in de stad kreeg vorig jaar een felbegeerde Michelinster en heeft die ook dit jaar weten te behouden. Tijdens de feestdagen kan je ’s middags en ’s avonds bij ze terecht voor een exclusief kerstmenu. Geniet van de smaakcombinaties die je telkens weer weten te verrassen.

Meer informatie

Gasterij Natuurlijk Smeerling | Diner & activiteiten

25 & 26 december, Onstwedde - Bij Gasterij Natuurlijk Smeerling eet je de lekkerste producten uit de streek. Ook tijdens de kerstdagen kan je bij ze terecht voor een uitgebreid menu vol lokale lekkernijen. Beide kerstdagen kan bij ze terecht voor een diner. Op Tweede Kerstdag organiseert men samen met Natuurmonumenten een kerstwandeling, waarna je bij de gasterij kan genieten van een glas glühwein en een kopje soep.

Meer informatie
Gasterij Natuurlijk Smeerling

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief