Leuke plekken voor een hapje en een drankje in de provincie

Wie op ontdekkingsreis gaat door Groningen en zin heeft in iets lekkers, kan zijn geluk niet op! Of je nou op zoek bent naar een diner met streekproducten, een lunch uit de biologische tuin, een terras midden in de natuur of bijzondere smaken in een pittoresk wierdedorp. In de provincie Groningen vind je altijd waar je naar op zoek bent. En soms word je verrast met smaken die je er juist niet verwacht. Gelukkig ben je in Groningen. 

De Theefabriek | Houwerzijl

In de voormalige kerk van Houwerzijl bevindt zich tegenwoordig De Theefabriek. Met meer dan 300 soorten en smaken is het hier een paradijs voor de echte theeleuten. Begin in het Theemuseum waar je van alles te weten komt over de vele fabels, mystiek en legendes rondom thee. Proef een heerlijk kopje in de prachtige tuin rondom de kerk en vergeet vooral niet je favoriete smaak mee te nemen uit de geurige theewinkel.

Lees meer

Eisseshof | Niehove

Midden in het pittoreske wierdedorpje Niehove vind je een klein stukje Java. Bij Eisseshof proef je de smaken van de vele kruiden en specerijen uit Indonesië. Of je nou zin hebt in groente, vlees of vis, er staat altijd wel een heerlijk gerecht voor je op de kaart. En alles is biologisch en komt zoveel mogelijk uit de streek. Na een lange fietstocht meer zin in koffie met huisgemaakt gebak? Ook dat wordt bij Eisseshof met liefde voor je gemaakt.

Lees meer

Eetcafe J&A | Winsum

In het voormalig raadhuis van het mooiste dorp van Nederland vind je het gezellige Eetcafé J&A. Wanneer je met een bootje door Winsum vaart leg je zo aan bij de steiger en kun je heerlijk vertoeven op het terras aan het water. Bij Eetcafé J&A combineren ze heerlijke gerechten met een eerlijke prijs en een ongedwongen sfeer. Kortom, een bezoekje waard!

Lees meer

‘t Schathoes Menkemaborg | Uithuizen

Omgeven door Gronings cultuurgoed kun je bij ’t Schathoes Menkemaborg even ontsnappen aan de drukte van de dag. Tot het begin van de 20e eeuw had dit mooie gebouw naast de borg allemaal verschillende functies, zoals brouwerij, slagerij en melkkamer. Nu, 100 jaar later, is dat heel anders: ‘t Schathoes is niet meer een bijgebouw, maar een gezinsvriendelijk restaurant waar je graag even aanschuift. In de keuken voeren smaak en eenvoud met lokale ingrediënten de boventoon. En met een beetje geluk vind je een plekje op het terras met uitzicht op de Menkemaborg.

Lees meer

Herberg in de Valk | Middelstum

Tussen de kleine arbeidershuisjes in het karaktervolle dorp Middelstum staat de oude herberg uit 1630. Hier lijkt de tijd soms even stil te staan. Inmiddels hebben de paarden en koetsen plaats gemaakt voor smaken van nu. Per seizoen staan er herkenbare gerechten op het menu, met een onverwachte twist. En of je nu in je werkbroek of in een driedelig pak komt, iedereen is welkom.

Lees meer

’t Regthuys | Wirdum

Idyllisch gelegen in de oude kern van Wirdum ligt restaurant ‘t Regthuys. Vanaf het restaurant kijk je uit op de eeuwenoude kerk, waar je de stenen waar heel vroeger recht op werd gesproken nog ziet liggen. Wie komt voor een culinair diner gemaakt van Groninger producten, kan plaatsnemen in het sfeervolle restaurant of op het zonnige terras. En wanneer de dagen weer korter worden steken ze het haardvuur voor je aan.

Lees meer

MoeNieks | Vlagtwedde

De naam zegt het al. Je kunt hier heerlijk onthaasten en genieten want hier “Moe-Nieks”. In de natuurlijke tuin met mooie doorkijkjes naar de prachtige natuur kun je tot rust komen met een kopje koffie, zelfgemaakt gebak van fruit uit eigen boomgaard of een smakelijke lunch uit de biologische moestuin. Schijnt de zon even niet? Geen probleem. Bij MoeNieks kun je naast het terras ook plaatsnemen in de knusse kapschuur.

Lees meer

Landgoed Westerlee | Westerlee

Midden in Oldambt, een schitterend onontdekt stukje Nederland, ligt Landgoed Westerlee. De voormalige herenboerderij is zo mooi dat hij niet te missen is. Op deze prachtige plek serveren ze zoveel mogelijk producten uit de omgeving, zodat je het echte Groningen kunt proeven. Op een warme zomerdag kun je heerlijk bijkletsen op het beschutte terras. Bij minder mooi weer neem je plaats in de oude graanschuur of in het sfeervolle voorhuis.

Lees meer

Paviljoen Appelbergen | Glimmen

In natuurgebied Appelbergen wandel je heerlijk door een bosrijk landschap met meertjes, heuveltjes en stuifzand. Na een wandeling kun je iedere dag van het jaar plaatsnemen in Paviljoen Appelbergen voor een welverdiend kopje koffie met appelgebak of een van de andere lekkernijen. De kinderen kunnen ondertussen spelen in de speeltuin of genieten van heerlijk vers gebakken pannenkoeken. Kortom, een perfect uitje voor het hele gezin.

Lees meer

Theetuin Romala’s Home | Kiel-Windeweer

In Romala’s Home kom je heerlijk tot rust in de groene tuin met verschillende vijvers. Zowel in de zomer als in de winter is de tuin een paradijs om rond te lopen. In het koffie- en theehuis kun je plaatsnemen op een van de terrassen in de tuin, of zelfs boven het water waar de vissen onder je door zwemmen. Neem nadat je hebt genoten van een huisgemaakt gebak nog even een kijkje in de galerie waar Vietnamese kunstenaars hun werk laten zien.

Lees meer

"Je blijft ontdekken in Groningen."

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief