Schaatsen in Groningen

Groningen is bedekt onder de sneeuw en de temperatuur is de afgelopen tijd flink gezakt. Tijd om de ijzers weer onder te binden en lekker te gaan schaatsen. Zowel in de stad als provincie is het goed vertoeven op het bevroren water. Let wel op, als je voeten nat worden is het ijs niet dik genoeg. Kijk daarom van tevoren even goed waar je veilig het ijs op kan. Ga je voor een klassiek rondje schaatsen of neem je je hockeystick mee voor een potje ijshockey?

Schaatsplekken in de stad

In de Oosterparkwijk kan je op meerdere plekken terecht. De verschillende vijvers aan de Gorechtkade zijn dichtgevroren en stevig genoeg om op te schaatsen. Is het je daar te druk? Kijk dan ook eens of het ijs in de vijvers van het Oosterpark of het Pioenpark al dik genoeg is. Ook op het Nassauplein in de Oranjewijk is het tijd voor schaatsvertier. Om de boel in een gezellige sfeer te brengen hebben de buurtbewoners leuke lampjes opgehangen. Of wat dacht je van de Hamburgervijver in de Korrewegwijk? Deze grote plas water is door de lage temperaturen veranderd in een walhalla voor de schaatsliefhebber. Natuurlijk moeten we het Noorderplantsoen niet vergeten. Sowieso al een plek waar je graag bent en in winterse sferen heeft het nog wat extra’s. Bind je ijzers onder en ga lekker scheuvelen op een van de vijvers. En aan de rand van de stad ligt het Zilvermeer, ook wel de Kardingerplas genoemd. Genoeg ijs voor iedereen. 

'Bind de ijzers onder en glijd over het ijs'

'VIND JE SCHAATSPLEK IN DE PROVINCIE'

Provinciaal plezier op het ijs

Ook buiten de stad kan je natuurlijk terecht voor vertier op het ijs. In het hart van het Groninger landschap. Soms kan je voor nop het ijs op, de andere keer tegen betaling. Kijk gerust eventjes op de website van de desbetreffende ijsvereniging. Zo heeft de lokale ijsvereniging de ijsbaan in Marum weer gereed gemaakt om bezoekers te verwelkomen. In de gemeente Stadskanaal kan iedereen de ijzers onderbinden om een rondje te gaan schaatsen op de ijsbaan in Musselkanaal. Deze baan ligt al jaren op dezelfde plek en is een begrip in de regio. Ook in Aduard heeft moeder natuur goed haar werk gedaan met een strakke ijsbaan als resultaat. Tot slot kan je ook een stukje schaatsen in Ezinge, onder de rook van de karakteristieke kerk. Ruimte genoeg, plekken zat!

#SCHAATSPLEZIER

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief