Locaties

Wat zoek je

Sorteer op:

1297 resultaten

Apollo Hotel Groningen
Apollo Hotel Groningen

Groningen

Apollo Hotel Groningen is gevestigd in het unieke en eigentijds vormgegeven gebouw 'La Liberté' in het zuidwesten van de stad.
Het Rechthuis Bellingwolde
Het Rechthuis Bellingwolde

Bellingwolde

Volgens de muurankers in de voorgevel is het Rechthuis gebouwd in 1643, maar de kern van het pand is naar alle waarschijnlijkheid nog een stuk ouder: het is goed mogelijk dat hier al in 1456 een rechthuis stond.
Jachthaven Winschoten/Scheemda
Jachthaven Winschoten/Scheemda

Winschoten

Havenbeheer Oldambt heeft maar liefst 2 jachthavens (Winschoten en Scheemda) in het waterrijke Oldambt, nabij het Oldambtmeer.
El Santo
El Santo

Groningen

Waan je in een bruisende plek waarvan je gaat houden na je eerste bezoek.
Bed & Breakfast Batenborg
B&B Batenborg

Winsum

In het prachtige wijde Groninger Landschap, vlakbij het sfeervolle plaatsje Winsum vindt u een Bed & Breakfast gevestigd in het pas gerestaureerde Rijksmonument Batenborg.
Watertoren Stadskanaal
Watertoren Stadskanaal

Stadskanaal

Het drinkwater uit Stadskanaal kwam uit het lager gelegen Onnen. Om dit water naar Stadskanaal te krijgen en vanaf daar door te pompen naar andere plaatsen, was een krachtige pomp nodig.
Lunch- eetcafé Ugly Duck
Lunch- eetcafé Ugly Duck

Groningen

Een begrip in Groningen. Eetcafé Ugly Duck is gevestigd in een monumentaal pand dat door de jaren heen al veel functies heeft gehad.
Raadhuis Appingedam
Raadhuis Appingedam

Appingedam

Dit raadhuis is één van de kleinere raadhuizen in Nederland en staat met de achterkant tegen de middeleeuwse Nicolaïkerk. Het raadhuis is gebouwd in renaissancistische stijl en werd opgeleverd in 1630 (volgens sommige bronnen pas in 1638).
Grand Café De Plantage
Grand Café De Plantage

Haren

Kom genieten van een lekkere lunch in het geheel vernieuwde Grand Café De Plantage van de Hortus Haren.
Bloemsierkunst Groeneveld
Bloemist Haren

Haren

Winkelen in Haren doe je bij bloemist Bloemsierkunst Groeneveld. Een authentieke bloemenwinkel waar vakmanschap, klantgerichtheid en kwaliteit centraal staan. Wij houden van simpel. Bel, of kom langs in onze gezellige winkel. Wij helpen u met passie.
Dierenweide Nieuwe Pekela
Dierenweide Nieuwe Pekela

Nieuwe Pekela

De dierenweide gelegen nabij het Burgemeester van Boekhovenpark te Nieuwe Pekela is een weide voor iedereen van jonge- tot oude bezoekers.
Landwinkel Ol Diek
Landwinkel Ol Diek

Nieuwolda

Een monumentale boerderij met zelfgemaakte producten en Oldambster streekproducten.
Molen de Biks
Molen de Biks

Onnen

De Biks is een poldermolen van de Onnerpolder en staat ten oosten van Onnen nabij het Drentsche Diep in de provincie Groningen.
Stationsgebouw NOLS Veendam
Stationsgebouw NOLS Veendam

Veendam

Tussen 1901 en 1910 legde de Noordoosterlocaalspoorweg-Maatschappij (NOLS) een spoorlijn aan van Zwolle naar Delfzijl. De spoorlijn had zijtakken naar Almelo, Coevorden, Assen en Laarwald in Duitsland.
Grote waterpoort
Grote waterpoort

Delfzijl

Delfzijl is altijd kwetsbaar voor overstromingen geweest. Ook nu nog moeten de coupures in de dijk af en toe gesloten worden om het water van de stad weg te houden.
Eendenkooi Nieuw Onrust
Eendenkooi Nieuw Onrust

Hornhuizen

Eendenkooi Nieuw Onrust werd in 1898 aangelegd en hoorde bij de gelijknamige boerderij. De eendenkooi ligt vlakbij zee en is daarom een zogenaamde zeekooi.
Graansilo Watermann
Graansilo Watermann

Bad Nieuweschans

De graansilo Watermann werd in 1950 gebouwd langs de Westerwoldse Aa, vlakbij de spoorlijn tussen Groningen en Duitsland. Tegenwoordig is het een beschermd rijksmonument.
Villa's aan Groningerstraatweg
Villa's aan Groningerstraatweg

Grijpskerk

Grijpskerk is een oud Gronings dorp dat voor het eerst werd genoemd in documenten uit 1507. De bebouwing is divers. Aan de Groningerstraatweg staat een aantal mooie, monumentale villa’s.
Barrel Wijnlokaal
Barrel Wijnlokaal

Groningen

Winebar of the Year 2018: Barrel is hét Wijnlokaal van Groningen, verscholen in de Haddingestraat op een steenworp afstand van de Vismarkt.
Theehuis Selwerderhof
Theehuis Selwerderhof

Groningen

Meteen na de aanleg van begraafplaats Selwerderhof werd op het terrein een aula gebouwd. Eerst een tijdelijke oplossing die ruimte bood voor zo’n veertig personen. Pas later, in 1964, was ook de tweede, grotere aula klaar.
B&B Finisterre
Laat u verrassen door het weidse Groninger Hogeland.

Saaxumhuizen

Overnachten in Groningen: er zijn een aantal "pareltjes" in de provincie Groningen, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Bed & Breakfast 'Finisterre' is er één van.