Locaties

Wat zoek je

Sorteer op:

1397 resultaten

Apollo Hotel Groningen
Apollo Hotel Groningen

Groningen

Apollo Hotel Groningen is gevestigd in het unieke en eigentijds vormgegeven gebouw 'La Liberté' in het zuidwesten van de stad.
GRID Grafisch Museum
GRID Grafisch Museum

Groningen

Bij GRID Grafisch Museum Groningen komt grafisch erfgoed op verscheidene manier tot leven.
Laif & Nuver
Sfeerfoto 5

Groningen

Laif & Nuver is na omzwervingen gevestigd in het voormalig pakhuis van de V&D in de binnenstad van Groningen. Hier vind je de selectie woonaccessoires waar je blij van wordt en die je huis net die sfeer geven waardoor je thuis bent.
Voormalig postkantoor
Voormalig postkantoor

Groningen

Het voormalige postkantoor van Groningen werd geopend in 1909. Eerder stond op deze plek het Academisch Ziekenhuis. Toen deze werd afgebroken ontwierp rijksbouwmeester C.H. Peters het neogotische postkantoor.
Kerk Obergum
Kerk Obergum

Winsum

De kerk van Obergum ligt op het hoogste deel van een wierde. Hij is gebouwd in de eerste helft van de dertiende eeuw. De toren met zadeldak is later bijgebouwd, in de veertiende eeuw.
Molen Edens
Molen Edens

Winschoten

Van alle molens in de provincie Groningen is Molen Edens is de oudste. Hij werd gebouwd in 1763, vermoedelijk eerst als pelmolen waarna hij later werd ingericht als korenmolen.
de Witrokken
de Witrokken

Warffum

Knus ingericht vakantieverblijf voor 4 personen in een 19e eeuws arbeidershuisje aan de rand van het Groninger dorp Warffum.
Klooster Ter Apel
Klooster ter apel

Ter Apel

In de lommerrijke landstreek Westerwolde ligt een cultuurhistorische verrassing van formaat: voormalig kruisherenklooster Doumus Novae Lucis/ Huis van het Nieuwe Licht uit 1465. Het enige nog bestaande middeleeuwse plattelandsklooster.
Siblu Villages Lauwersoog
Siblu

Lauwersoog

Vakantiepark Lauwersoog
Jachthaven Emslandermeer
Jachthaven Emslandermeer

Vlagtwedde

Bungalowpark Emslandermeer, met twee binnenmeren en een open vaarverbinding via het Ruiten Aa kanaal, is een unieke startpositie als vakantiebestemming in Westerwolde.
Recreatiepark De Kreek
Recreatieparkje DE KREEK

Haren

Recreatieparkje De Kreek: een oase van rust en natuur, prachtig gelegen aan het Paterswoldse meer.
Bed & Breakfast de Beereshoeve
Bed & Breakfast de Beereshoeve

Noordbroek

Slechts 20 autominuten vanaf de stad Groningen kom je in het prachtige pittoreske dorpje Noordbroek. In de directe omgeving vindt u meerdere wandel- en fietsroutes. Op fietsafstand ligt landgoed de Fraeylemaborg met aangrenzend het mooie Slochterbos.
Anna Varvers Convent
Anna Varvers Convent

Groningen

Het Anna Varvers Convent is een voormalig gasthuis. Het werd op 30 mei 1635 opgericht door Anna Varvers, als huisvesting voor vijf of zes vrouwen.
Joods Monument Hoogezand
Joods Monument Hoogezand

Hoogezand

Het Joods Monument in Hoogezand (ontworpen door Lucas Klein) werd geplaatst op 9 maart 1994.
Beeld van een kiepkerel
Beeld van een kiepkerel

Oude Pekela

Tot begin vorige eeuw trokken duizenden Duitsers ieder voorjaar de grens over om in Nederland te gaan werken.
Rustpunt dorpswinkel Sauwerd
kleur

Sauwerd

Het Rustpunt in de Dorpswinkel in Sauwerd ligt tussen knooppunt 93 en 94 in de provincie. Het sluit mooi aan op enkele routes door het Groninger landschap.
Datcha Groningen
Datcha Groningen

Groningen

Verblijven in een romantische bungalow op een steenworp afstand van het centrum van Groningen? Dat kan bij ‘Datcha Groningen’!
Ter Schouw-Van Sanenstichting
Ter Schouw-Van Sanenstichting

Groningen

Vanaf 1929 konden ouderen die zorg nodig hadden terecht in het gasthuis van de Ter Schouw-Van Sanen Stichting aan de Moesstraat. Het werd opgericht na het overlijden van Johannes ter Schouw.
The Envelope Sculpture
The Envelope Sculpture

Groningen

The Envelope Sculpture werd ontwerpen door kunstenaar Frank Sciarone. Zijn sculptuur bestaat uit een groot stalen vlak waarop haaks een kleiner vlak is geplaatst.
Camping de Sikkenberg
Recreatiepark de Sikkenberg

Onstwedde

Ons recreatiepark is dé ideale uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars en gezellig voor het hele gezin. U kunt bij ons kamperen met uw eigen tent of caravan, maar we verhuren ook sfeervol ingerichte blokbungalows (mét verwarming).
Uitkijktoren Reiderwolde
Uitkijktoren in natuurgebied Reiderwolde

Blauwestad

Aan de oostzijde van Blauwestad ligt het natuurgebied Reiderwolde. Op één van de heuvels, in het zuidelijke deel van het natuurgebied, staat een steenrode uitkijktoren van 7,20 meter hoog. Vanuit hier heb je een uitstekend uitzicht over het hele gebied.
Slag bij Heiligerlee
Slag bij Heiligerlee

Heiligerlee

Op 23 mei 1568 werd het grote Spaanse leger vernietigend verslagen door een klein groepje opstandelingen onder leiding van de broer van Willem van Oranje.
Kerk Garnwerd
Kerk Garnwerd

Garnwerd

De kerk is aan het eind van de 13e eeuw gebouwd. In de zuidmuur bevindt zich nog een oorspronkelijk laag venster met oud glas-in-lood. Nadat een vorige toren in 1738 was ingestort, werd in 1751 de tegenwoordige toren gebouwd.