Locaties

Wat zoek je

Sorteer op:

1358 resultaten

Apollo Hotel Groningen
Apollo Hotel Groningen

Groningen

Apollo Hotel Groningen is gevestigd in het unieke en eigentijds vormgegeven gebouw 'La Liberté' in het zuidwesten van de stad.
Vrouwenbrug
Vrouwenbrug

Appingedam

Appingedam heeft veel smalle bruggetjes over het Damsterdiep. Eén van deze bruggen is de Vrouwenbrug, een verlengde van de Oude Kerkstraat.
Strokartonfabriek De Toekomst
Strokartonfabriek De Toekomst

Scheemda

Tot 1968 werd hier strokarton geproduceerd. Daarna is het complex lange tijd gebruikt om machines op de knappen en te verhandelen. Na jarenlange leegstand is De Toekomst nu teruggebracht in oude staat.
Nicolaïkerk
Nicolaïkerk

Appingedam

De Nicolaïkerk te Appingedam is geschikt voor de zondagse eredienst door de Protestantse Gemeente Appingedam.
Cafe 't Oal Kroegie
Oal Kroegie

Bourtange

Centraal gelegen in Vesting Bourtange vindt u 't Oal Kroegie. De gezellige warme en authentieke sfeer geven zowel de particuliere gast als de zakelijke gast diverse mogelijkheden op een unieke locatie.
Graansilo Watermann
Graansilo Watermann

Bad Nieuweschans

De graansilo Watermann werd in 1950 gebouwd langs de Westerwoldse Aa, vlakbij de spoorlijn tussen Groningen en Duitsland. Tegenwoordig is het een beschermd rijksmonument.
Juffer Margarethagasthuis
Juffer Margarethagasthuis

Groningen

Het Juffer Margaretha Gasthuis werd opgericht als gasthuis voor hulpbehoevenden van de Lutherse gemeenschap in Groningen. Het gasthuis werd vernoemd naar Margaretha Muller, een dochter van een van de rentemeesters van de Lutherse kerk.
Kerk Niezijl
Kerk Niezijl

Niezijl

15 november 1650 stelden de Provinciale Staten van Stad en Lande 600 florijnen ter beschikking voor de bouw van een kerk in Niezijl. Helaas was zeshonderd gulden zelfs in de zeventiende eeuw te weinig om een kerk te kunnen bouwen.
Kerkje Nicolaas
Kerkje Nicolaas

Appingedam

Kerkje Nicolaas is nu de sfeervolle horecalocatie 'de Basiliek', nabij het centrum in de historische Solwerderstraat.
Vakantiewoning Harssensbosch
Vakantiewoning Harssensbosch van Het Groninger Landschap

Adorp

Een markante historische boerderij, gelegen op ca 8 km van de stad Groningen.
Restaurant De Pauw
Restaurant De Pauw

Groningen

Wandelend door de Groninger binnenstad, vind je de entree van Restaurant de Pauw op nog geen minuut lopen van de Grote Markt.
Sluis Boog van Ziel
Sluis Boog van Ziel

Termunterzijl

De Boog van Ziel werd rond 1725 aangelegd door Antoni Verburgh, de stadsbouwmeester van Groningen. De sluis met brug werd gebouwd om een oudere sluis uit 1601 te vervangen die tijdens de Sint-Maartensvloed in 1686 is verwoest.
Toeristisch Informatiepunt Oldambt

Winschoten

Waar je kunt wandelen, fietsen, golfen, varen, shoppen, eten, uitgaan en overnachten kun je ontdekken bij het Toeristisch Informatiepunt Oldambt, gevestigd in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten.
Kerk Opwierde
Kerk Opwierde

Opwierde

De kerk van Opwierde is gebouwd in de dertiende eeuw. Dit is onder andere te zien aan de twee met vlechtwerk versierde nissen, een herkenbaar element uit die tijd.
Goudkantoor
Goudkantoor

Groningen

Het in 1635 in Hollandse Renaissancestijl gebouwde Goudkantoor, het voormalige belastingkantoor van de stad, is een van de mooiste historische gebouwen in hartje stad. Het vormt een opmerkelijk contrast met het nabij gelegen Waagstraatcomplex uit 1996.
Mariakerk Oosterwijtwerd
Mariakerk Oosterwijtwerd

Oosterwijtwerd

Samen met de kerken van Marsum en Eenum hoort de kerk van Oosterwijtwerd bij de oudste bakstenen kerken in dit deel van de provincie Groningen. Het is een eenvoudige, maar mooie zaalkerk met een inspringende halfronde koorsluiting uit de twaalfde eeuw.
Café de Toeter
Café de Toeter

Groningen

Al 30 jaar is De Toeter een begrip in de stad Groningen. Wat startte als een muziekcafé is nu uitgegroeid tot een bijzonder kwalitatief whisk(e)y- en speciaalbiercafé.
Hanze Plaza
Hanze Plaza

Groningen

Vergaderen, feesten, recepties, beurzen, borrels, trouwen: de zalen van het Hanze Plaza bieden ongekende en onbeperkte mogelijkheden. In een inspirerende omgeving wordt elke bijeenkomst of evenement een succes.
Veenkoloniaal Museum
Veenkoloniaal museum

Veendam

Het Veenkoloniaal Museum vertelt het verhaal van de gouden 19de eeuw. Honderden binnen- en zeeschepen, volop bedrijvigheid langs het kanaal en op het land, tientallen scheepswerven en evenzovele fabrieksschoorsteen.
Kerk Nieuw Beerta
Kerk Beerta

Nieuw Beerta

De kerk van Nieuw-Beerta werd in 1856 gebouwd als vervanger van een zeventiende-eeuwse kerk. Naast de preekstoel is een marmeren gedenksteen te zien.
Spot/Stadsschouwburg
Stadschouwburg

Groningen

Elk jaar presenteert De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen ruim 600 voorstellingen en concerten voor ruim 240.000 bezoekers per jaar.
Proathoes
Proathoes

Groningen

Voor dit kunstwerk liet Frank Havermans zich inspireren door de voorbijgangers van deze groene plek aan de Hoornsedijk langs het Noord-Willemskanaal.
De Westerhornermolen
De Westerhornermolen

Grijpskerk

De Westerhornermolen of kortweg Westerhorner is een poldermolen tussen het dorp Grijpskerk en het gehucht Gaarkeuken. De molen bemaalde het gebied van het waterschap de Westerhornermolenpolder onder Grijpskerk.