De Toekomst

Feesten en events in industrieel erfgoed

Je ziet ze boven de hoge graslanden uitsteken tijdens een ritje door de regio: de bakstenen fabriekspijpen van verlaten fabriekshallen. Voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda was ook lange tijd zo’n ietwat troosteloos ogende herinnering aan de industriële revolutie. Tot voor kort dan, want De Toekomst leeft verder als karaktervol evenemententerrein.

Industrieel karakter

De oude strokartonfabriek is ook te interessant om af te breken. Dat was misschien lastig te zien toen de machines stonden weg te roesten tussen massaal opkomende jonge boompjes in de lege hallen. Maar zo’n blikvanger in het landschap, die ook nog eens herinnert aan het graanverleden van deze regio, daar moet je toch wat mee kunnen. Alles werd gerepareerd, het liefst met de oude, industriële look & feel. Niks strippen en opnieuw beginnen: de stoomketels, maalstenen en aandrijfwielen geven de fabriekshal juist zijn onvervalste charme.

Toekomst voor De Toekomst

In de industriële sfeer komt eigenzinnigheid tot zijn recht. Denk aan een foodtruckfestival of een immense streekmarkt. Een beurs met een tegendraads tintje. Of een kunstzinnig festival. Zo was de eerste editie van alternatief muziekfestival Grasnapolsky in de fabriekshal van De Toekomst een groot succes. Sfeervol en ruig. Het staat Groningen goed.

Meer weten

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief