24 uur in Eemsdelta

Kom een etmaal (of liever nog langer) uitwaaien in Eemsdelta. Voel de wind door je haren, zet je zintuigen op scherp en maak je hoofd leeg. Op pad door Eemsdelta betekent kijken, voelen, proeven en (be)leven!

Onderstaand is een selectie uit de folder '24 uur wind mee in Eemsdelta'. Wil je op pad? Vraag naar de folder bij de VVV informatiepunten en shops. Een aantal locaties zijn op beperkte tijden te bezoeken; check voordat je op pad gaat de openingstijden om teleurstelling te voorkomen.

Ga op pad

Delfzijl: Sunrise strand
Begin je dag bij het strand van Delfzijl. Dit is de enige plek in Nederland waar je de zon kunt zien opkomen vanaf het strand. Afhankelijk van de windrichting ga je op pad; ga jij noordwaarts of juist westwaarts?

Noordwaarts
De wind brengt je via het pittoreske Uitwierde en de bunkers van Nansum naar de dubbele dijk bij Bierum. De Luingahof verkoopt streekproducten en heeft een theetuin.

Westwaarts
Volg het Damsterdiep en bezoek Appingedam en de hangende keukens. Ga met wind mee, naar de Muzeheerd van kunstenaar Rob Mohlmann.

Draait de wind naar het zuiden? Buig dan af en ontdek in Westeremden de wereldberoemde schilder binnen het realisme: Henk Helmantel.

Tijd voor lunch

Voor een lunch in stijl kan je terecht bij Landgoed Ekenstein in Appingedam. Wil je lunchen met het prachtige uitzicht op een van de mooiste kerken van Nederland? Ga dan naar Brasserie MEER in Loppersum. Wie liever tussen de fruitbomen en groeiende gewassen zit kan terecht bij de theeschenkerij van Borg Ewsum. 

Na je lunch stap je weer op de pedalen, de wind eronder en...door!

Meer eten en drinken

Middagprogramma

Er is ontzettend veel te doen in Eemsdelta. We geven je graag wat suggesties om je middagprogramma mee te vullen. Stap bijvoorbeeld aan boord van het Damsterveer in Appingedam. Of ga zelf actief aan de slag op het water en huur een kano of sup. 

Of dwaal te voet door Delfzijl of Appingedam en ontdek verrassende plekjes en verhalen. Vraag bij de Toeristische informatiepunten naar de folder 'Appingedam & Delfzijl: twee verhalen ineen' en en wandel een van de routes.

Waai met de wind mee zuidoostwaards en zet koers naar De Punt van Reide bij Termunterzijl. Hier spot je zeehonden en heel veel vogels. Tip: eet nadien een vers visje in het gezellige voormalige vissersdorpje Termunterzijl. 

Nog meer leuks

Theetijd
Parkeer je fiets en vlij neer bij een van de theetuinen of rustpunten in Eemsdelta. Zij bieden vaak een fijn plekje uit de wind met fantastisch uitzicht over land, water of een wierde.

Museumbezoek
Wil je meer leren over de rijke historie van de regio Eemsdelta? Bezoek het Visserij museum in Termunterzijl, het MuzeeAquarium in Delfzijl, de Groninger Zilverkamer in Appingedam, Museum Stad Appingedam of het Oorlogsmuseum in Middelstum.

Meer erfgoed en cultuur

Richting de avond

Dineren met (h)eerlijke producten rechtstreeks van het land of uit de zee? Reserveer een tafel in een van de fijne restaurants met uitzicht. 

Uit in Eemsdelta
Sluit je dag af met een geweldig avondje uit. Bezoek een voorstelling bij Theater De Molenberg in Delfzijl. Of geniet van live muziek bij Roodehaan Eten, Drinken & Live muziek in Westeremden. Liever nog even actief aan de slag? Daag elkaar uit voor een potje bowlen bij Bowlingcentrum Passe Partout in Appingedam.

Meer uittips en evenementen

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief