Actief in Eemsdelta

Laat je verrassen en ga eropuit in Eemsdelta. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, varen of zwemmen, in Eemsdelta kan het allemaal. Ontdek de regio op een actieve manier en leer een andere kant van Groningen kennen. Waar wacht je nog op?

Wandelen

Haal een frisse neus en maak een wandeling door een landschap vol borgen en historische kerken. Begin aan een tocht naar een Spaanse gebedsplaats of stel je eigen route samen aan de hand van knooppunten. Voor een mooie wandeling is de regio Eemsdelta uitermate geschikt. Onderweg maak je kennis met de bijzondere natuur en architectuur van dit gebied. Trek je stevige stappers aan en ga op ontdekkingstocht.

Lees meer

Fietsen

Zet je voeten op de pedalen en laat de wind door je haar waaien. Een fietstocht door Eemsdelta zit vol met verrassingen. Stap op de fiets, ontdek het gebied van de Dollard en steek halverwege met een veerboot het water over. Of maak kennis met de sterren van het Hoogeland. Eemsdelta is precies groot én klein genoeg voor fantastische tochten.

Lees meer

Op het water

Het Groningerland kenmerkt zich door vele maren, diepen en meren. Waterwegen die een heel ander perspectief geven op de omgeving en bebouwingen. Maak kennis met Eemsdelta van een andere kant. Lekker relaxed in een sloep of sportief in een kano.

Lees meer

Zwemmen

Even afkoelen tijdens de warme zomerdagen? Of juist een frisse duik in de koudere maanden? In Eemsdelta zijn een aantal bijzondere zwemlocaties. Leg je handdoek neer bij een van de zeestranden aan de kust of zwem in een uniek zoutwaterbad bij Loppersum.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief