Wandelen in Eemsdelta

Haal een frisse neus en maak een wandeling door een landschap vol borgen en historische kerken. Begin aan een tocht naar een Spaanse gebedsplaats of stel je eigen route samen aan de hand van knooppunten. Voor een mooie wandeling is de regio Eemsdelta uitermate geschikt. Onderweg maak je kennis met de bijzondere natuur en architectuur van dit gebied. Trek je stevige stappers aan en ga op ontdekkingstocht.

Ommetje Middelstum

Stap binnen in het charmante wierdedorp Middelstum, gelegen op het Hogeland van Groningen en omringd door een prachtig cultuurlandschap. Dit beschermde dorpsgezicht ademt geschiedenis en verhalen die teruggaan tot ver voor je tijd. Eenmaal binnen de grenzen van de wierde word je omringd door oude gebouwen. Door de straten die vanuit de kerk naar de omliggende wegen leiden, vind je bezienswaardigheden die je meenemen op een reis door de geschiedenis. 

Lees Meer

Podwalk De Slag om de Eems

De podwalk De Slag om de Eems gidst je terug naar de tijd van de provincie Groningen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Specifiek het gebied rondom de Eems, met als belangrijkste plaatsen Delfzijl, Termunterzijl en Termunten. De Duitse bezetter had een groot, strategisch belang in dit stuk Groninger Waddenkust. De restanten hiervan vind je nog altijd terug in de omgeving, zoals de Batterij Fiemel. Deze bijzondere podwalk vertelt je het verhaal van het gebied rondom de Eems, afgewisseld met de grote momenten uit de Tweede Wereldoorlog

Lees Meer

Pronkjewailpad

Binnenkijken bij die markante kerk. Proeven van die authentieke mosterd. Een hap van zo’n oud Groninger appelras. Groningen staat bol van verleidelijke bezienswaardigheden en bedrijven. Voor wandelaars van het honderden kilometers lange Pronkjewailpad gaan alle deuren wagenwijd open. Overal waar je komt zie, hoor, voel en proef je de gastvrijheid van de provincie.

Lees meer

Langeafstandswandelingen

Het Groninger Borgenpad loopt dwars door de provincie langs de vele karakteristieke borgen die de provincie te bieden heeft. In totaal is de wandeling maar liefst 240 kilometer lang, maar hij is verdeeld in etappes van zo’n 12 kilometer. In Eemsdelta loop je onder andere over de wierde van Wirdum en door het prachtige landgoed Ekenstein.

Lees meer

Jacobspad

Wandel vanuit het noorden van Groningen naar Santiago de Compostela. Het Jacobspad is aangesloten op de eeuwenoude pelgrimsroute naar het bedevaartsoord. Het pad kronkelt door het karakteristieke landschap van Groningen waarna je uiteindelijk via Drenthe verder trekt richting het zuiden.

Lees meer

Damster wandelingen

Houd je van puzzelen, raadsels, wandelen en mysteries? Dan ben je bij Damster Wandelingen aan het goede adres. Ga op avontuur door de prachtige historische binnenstad van Appingedam. Aan de hand van een mysterie ga je op pad. Ontcijfer de puzzels en kijk goed om je heen om het mysterie op te lossen. Met haar rijke historie, mooie karakteristieke straatjes en groene parken, is Appingedam een ideale plek voor een heerlijke wandeling.

Lees meer

Knooppuntenroutes

Wandelen en helemaal zelf bepalen wat de route wordt. Dat kan met het handige wandelnetwerk van Routebureau Groningen. Aan de hand van de knooppunten van het netwerk kan je makkelijk je eigen route samenstellen. Je kiest een aantal punten waar je langs wilt lopen en volgt tussen deze punten de blauw-rode bewegwijzering met witte pijl. Zo maak je de route precies zo lang als dat je zelf wilt.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief