Op pad met kinderen in Eemsdelta

Buitenspelen in de natuur. Zandkastelen bouwen op het strand. Of de dieren van de Noordzee ontdekken in een aquarium. In Eemsdelta zijn veel avonturen te beleven voor de jongere generaties.  Leuk voor de kinderen én de ouders. Ga op ontdekkingstocht en maak op speelse wijze kennis met de regio.​

MuzeeAquarium | Vier musea onder een dak

Delfzijl – Bij het MuzeeAquarium in Delfzijl vind je maar liefst vier musea en een zeeaquarium onder één dak. In dit eigentijdse museum maak je op een leuke manier kennis met de historie van Delfzijl. Leer alles over de scheepvaart en het noordelijkste hunebed van Nederland. In een originele munitiebunker uit de Tweede Wereldoorlog is een zeeaquarium te vinden, hier maak je kennis met haaien, roggen en andere dieren uit de Noordzee.

Lees meer

Bezoekerscentrum Dollard | Ontdek de natuur

Termunten – In een voormalige boerderij naast de dijk zit tegenwoordig Bezoekerscentrum Dollard. Dit is hét startpunt voor je avonturen in het natuurgebied de Dollard. Bekijk een film over het gebied en klim naar de top van het gebouw om de eerste bijzondere vogels te spotten. Vanaf het centrum wandel je zo naar de zeehondenkijkwand en Batterij Fiemel. Er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Lees meer

Buitenspeelplaatsen | Spelen in de buitenlucht

Verschillende plekken – Verspreid over heel Eemsdelta zijn er allemaal leuke plekken voor kinderen om buiten te spelen. In Godlinze leef je je uit op een van de vele speeltoestellen van Speeltuinvereniging Knoll’n toen. Bij het park achter de borg Ekenstein, vlakbij Appingedam, vind je een kinderboerderij met speeltuin. En in het Wilhelminapark in Delfzijl ligt bij het dierenkamp ook een gezellige speelplaats. Er is genoeg te spelen!

Midgetgolf | Golfen op adellijke grond

Appingedam – Aan de rand van het landgoed Ekenstein vind je de gezellige Camping Ekenstein. Vanaf de camping loop je zo het adellijke terrein van de borg op of stap je op een kano over het Damsterdiep. Wie het liefst dicht bij de tent blijft kan op het campingterrein een balletje gaan slaan. Bij de camping is namelijk ook een uitdagende midgetgolfbaan te vinden. Met de 18 holes die er op het terrein zijn ben je wel even zoet.

Lees meer

Strand Delfzijl | Zandkastelen bouwen aan de Eems

Delfzijl – Vanuit het centrum van Delfzijl wandel je zo het strand van de stad op. Hier kan je een duik maken in de Eems of je helemaal uitleven in het zand. Bouw je eigen borg of maak het Eemshotel na met zand. Tip: bouw je zandkasteel op een wierde, dan staat hij sowieso veilig als het water stijgt.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief