Wandelen in NP Lauwersmeer

Nietsvermoedend struin je door de ruige natuur op de bodem van de voormalige zee. Ineens sta je oog in oog met een wild paard. Verderop staan lepelaars te zonnen. Bijzondere orchideeën langs het pad. Maak een ommetje en laat je verrassen. 

Lopend zie je meer

Het gebied rondom het Lauwersmeer heeft een grote aantrekkingskracht op wandelaars. En dat is niet zo gek want het Lauwersmeer is een wonderschoon en divers natuurgebied met een rijke historie. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een eldorado voor vogelaars en natuurliefhebbers. Een plek waar je niet alleen overdag maar ook - of misschien juist - 's nachts welkom bent om het gebied te verkennen. En verkennen, dat kan het beste te voet. Want al lopend zie en hoor je meer details: orchideeën langs het pad, ganzen in de lucht. Natuur om even bij stil te staan.

Wandelroutes

Of je nu op eigen houtje op ontdekkingstocht gaat of kiest voor een wandelroute die voor je uitgestippeld is: een avontuur wordt het sowieso. Om je een eindje op weg te helpen, heeft Staatsbosbeheer een elftal wandelroutes uitgezet waarin verschillende thema’s centraal staan. Bijvoorbeeld de orchideënroute, een kabouterpad voor de kleintjes en een vogelroute. De routes variëren in lengte van 1,5 tot 10 kilometer en brengen je langs bijzondere plekken in het gebied. Een actueel overzicht van de wandelroutes vind je op de website van Nationaal Park Lauwersmeer.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief