Wandelen in Oldambt

Trek je wandelschoenen aan en maak een mooie wandeling door Oldambt. Deze regio zit vol met historie, waarvan de sporen nog altijd zichtbaar zijn. Maak een wandeling door de Graanrepubliek of maak kennis met de hoofdrolspelers van de Slag bij Heiligerlee. Hier zijn de wandelmogelijkheden oneindig.

Midwolderbos

Achter de Ennemaborg in Midwolda vind je het Midwolderbos. Dit hele oude bos werd vroeger gebruikt voor houtteelt, maar tegenwoordig vind je er een mooi stukje Groningse natuur. Het gebied was de eerste plek in Nederland waar konikpaarden werden ingezet voor de begrazing en nog altijd zijn deze dieren hier te vinden. Je wandelt er gewoon tussendoor. In de zuidoostelijke punt van het bos vind je ook een aantal waterplassen waar verschillende vogelsoorten neerstrijken. Hier sta je midden in het groen.

Lees meer

Graanrepubliekroute

De regio Oldambt heeft een lange en rijke historie met het graan. Door de succesvolle teelt van graan kwam er rijkdom naar dit gebied. Daardoor ontstond er een grote kloof tussen de rijke boeren en arme arbeiders. Het was een vruchtbare voedingsbodem voor het communisme in deze regio. Tijdens de wandeling ‘Graanrepubliek’ wordt deze geschiedenis tastbaar. Je wandelt over historische voetpaden, boerenlandpaden en oude binnendijken langs de mooiste plekjes. Ondertussen leer je over de rijkdom van de herenboeren en het harde leven van de boerenarbeiders.

Lees meer

Dorpswandeling Nieuwolda

Maak een wandeling door het hart van Nieuwolda en ontdek de bijzondere geschiedenis van het dorp. Je gids vertelt je onderweg van alles over het ontstaan van Nieuwolda, het eeuwige gevecht tegen het water, de kloosters die er ooit stonden, de kerk en de boerderijen. De wandeling begint bij Museum Stoomgemaal de Hoogte en neemt je in anderhalf uur mee door het dorp. De wandeling is op aanvraag, van mei tot medio september, voor 2 euro p.p.

Aanvragen

Beleefroute Slag bij Heiligerlee

In 1568 vond bij Heiligerlee een slag plaats. Willem van Oranje stond op tegen het wrede optreden van Alva tegen het opkomend protestantisme. Al wandelend kan je de Slag bij Heiligerlee herbeleven. In De Hoogte (Heiligerlee) en in De Garst (Westerlee) zijn twee avontuurlijke wandelroutes uitgezet. Tijdens de wandeltocht ontdek je het landschap en maak je kennis met de hoofdrolspelers van de slag. Bij de route hoort een routeboekje en een wandelapp met extra informatie. Het routeboekje kost €2,50 en is verkrijgbaar bij Museum Slag bij Heiligerlee en Rustpunt Garstvrij in Westerlee.

Lees meer

Stadswandeling Winschoten

Ga onder begeleiding van een gids op zoek naar de bijzondere architectuur in het historische centrum van Winschoten. Loop langs het bijzondere stadhuis, de drie historische molens en de vele andere bijzondere gebouwen die de stad kent. De wandelingen vinden iedere woensdagmiddag van mei tot eind augustus om 14:00 plaats en beginnen bij het stationsgebouw. Aanmelden is niet nodig, de wandeling kost €2,00 p.p. Voor groepen is het ook mogelijk om buiten deze woensdagen een stadswandeling te reserveren. Laat je verrassen door de schoonheid van Winschoten.

Reserveren

Rustpunten

Tijdens je wandeling door Oldambt even je benen laten rusten? Neem dan eens een kijkje bij een van de rustpunten in de regio. Rustpunten zijn zelfvoorzienende locaties langs fiets- en wandelroutes waar je even op adem kan komen. Tegen een vrijwillige bijdrage geniet je hier van een kopje koffie of thee en eventueel ook wat lekkers. Bekijk de rustpunten uit de regio hieronder.

Rustpunten Oldambt

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief