Actief in Waddenland

Ontdek Waddenland een keer op van een andere kant. Er zijn verschillende manieren waarop je deze regio op een actieve wijze kunt verkennen. Ga bijvoorbeeld het water op en vaar door de prachtige natuur, of trek je wandelschoenen aan en wandel door prachtige tuinen. In Waddenland valt meer dan genoeg te beleven.

Varen en vissen

Ahoi! In Waddenland zijn er een heleboel mooie plekken om het water op te gaan en je hengel uit te gooien. Vaar dwars door een stukje UNESCO Werelderfgoed of meander met het water door het Groningse landschap. Op het water beleef je de mooiste avonturen. Dein mee met de golven en geniet van het Groningse water.​

Lees meer

Fietsen

Je voeten op de pedalen en wind door je haren. In Waddenland is het heerlijk fietsen. Hier rijd je over de grens tussen het vaste land en de zee. Fiets met de wind mee en ontdek de bijzondere natuur. De uitzichten hier zijn adembenemend. Voor iedereen is er een passende route te vinden, voor jong en oud.

Lees meer

Wandelen

Strik je veters en ga op avontuur door Waddenland. In de regio zijn heel veel fijne plekjes te vinden voor een mooie wandeling. Begin hier aan je wandeltocht naar de andere kant van Nederland of maak een rondgang langs de pronkjuwelen van de provincie. Aan de hand van de handige Waddenland Routeland app ontdek je telkens weer meer. Hier wandel je de zolen van je schoenen.

Lees meer

Tuinen

Dwalen door tuinen vol bloemenpracht. In Waddenland zijn er veel mooie tuinen te vinden om doorheen te struinen. Of het nu de statige tuin van een borg of kerk is, of in een Arboretum Notoarestoen, hier kom je helemaal tot rust. Op een aantal plekken mag je zelfs een prachtig boeketje samenstellen.

Lees meer

Wadlopen

Lopen over de bodem van de zee.  Je zet een stap vooruit met je rechtervoet, maar je linkervoet blijft steken in het slik. Je benen blijken tot aan je knieën zwart te zijn. In Waddenland zijn er een heel aantal plekken vanaf waar je kan wadlopen. Kijk recht vooruit, naar de horizon die uit niets meer bestaat dan zee en zandplaten. Wadlopen is een unieke ervaring die je nooit meer vergeet.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief