Fietsen in Waddenland

Je voeten op de pedalen en wind door je haren. In Waddenland is het heerlijk fietsen. Hier rijd je over de grens tussen het vasteland en de zee. Fiets met de wind mee en ontdek de bijzondere natuur. De uitzichten hier zijn adembenemend. Voor iedereen is er een passende route te vinden, voor jong en oud.

Rondje Lauwersmeer

In het Lauwersmeergebied vind je een uitgebreid netwerk van fietspaden. In het Ballastplaatbos en het zuidwestelijk gelegen Kollumeroord kun je prachtig fietsen. Verder is het fietspad over de Ezumakeeg een aanrader, net als de – net buiten het Nationaal Park gelegen – Marnewaard. Voor de meer getrainde fietser is het Rondje Lauwersmeer een aanrader. Deze route van zo’n 43 kilometer rond het Lauwersmeer brengt je op de mooiste plekjes van het Nationaal Park. Deze route is gratis te downloaden.

Lees meer

Kinderfietsroute Zoutkamp

In en rondom Zoutkamp is een toffe fietsroute uitgezet voor kinderen. Tijdens een tocht van ongeveer 14 kilometer kunnen ze de inwoners helpen om verschillende mysteries op te lossen. Onderweg moeten opdrachten gedaan worden om letters te verzamelen, waarmee de code gekraakt kan worden. Oplossing gevonden? Dan mag je door naar het volgende level!

Lees meer

LF Kustroute

Zonder dijk was de provincie Groningen een stuk kleiner geweest. Misschien is dat waarom je boven op de zeedijk de nuchtere kracht van de Groningers zo goed kunt voelen. De LF Kustroute voert je in 610 kilometer over, voorlangs en achterlangs de Nederlandse dijk. Ongeveer 90 kilometer van de route loopt door Groningen en verbindt twee unieke natuurgebieden met elkaar: het Lauwersmeer en de Dollard. De uitzichten zijn adembenemend. En dan maar hopen op wind mee.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief