Fietsen in Waddenland

Je voeten op de pedalen en wind door je haren. In Waddenland is het heerlijk fietsen. Hier rijd je over de grens tussen het vasteland en de zee. Fiets met de wind mee en ontdek de bijzondere natuur. De uitzichten hier zijn adembenemend. Voor iedereen is er een passende route te vinden, voor jong en oud.

Rijkdom zo ver het oog reikt

Dit is een mooie én smakelijke fietsroute vanuit Uithuizen. Op deze route beleef je de gulheid van Waddenland. Wat op het land groeit, wordt langs de weg of in boerderijwinkels verkocht. En dat is niet weinig! Vanaf de hoge houten bruggetjes over de waterlopen zijn de akkers waar al dit moois groeit goed te overzien.

Lees meer

Rondje Lauwersmeer

In het Lauwersmeergebied vind je een uitgebreid netwerk van fietspaden. In het Ballastplaatbos en het zuidwestelijk gelegen Kollumeroord kun je prachtig fietsen. Verder is het fietspad over de Ezumakeeg een aanrader, net als de – net buiten het Nationaal Park gelegen – Marnewaard. Voor de meer getrainde fietser is het Rondje Lauwersmeer een aanrader. Deze route van zo’n 43 kilometer rond het Lauwersmeer brengt je op de mooiste plekjes van het Nationaal Park. Deze route is gratis te downloaden.

Lees meer

Kinderfietsroute Zoutkamp

In en rondom Zoutkamp is een toffe fietsroute uitgezet voor kinderen. De route is onderdeel van Kinderfietsroutes, een platform met meerdere leuke routes in de provincie. Tijdens een tocht van ongeveer 14 kilometer kunnen ze de inwoners helpen om verschillende mysteries op te lossen. Onderweg moeten opdrachten gedaan worden om letters te verzamelen, waarmee de code gekraakt kan worden. Oplossing gevonden? Dan mag je door naar het volgende level. Let's go!

Lees meer

LF Kustroute

Zonder dijk was de provincie Groningen een stuk kleiner geweest. Misschien is dat waarom je boven op de zeedijk de nuchtere kracht van de Groningers zo goed kunt voelen. De LF Kustroute voert je in 610 kilometer over, voorlangs en achterlangs de Nederlandse dijk. Ongeveer 90 kilometer van de route loopt door Groningen en verbindt twee unieke natuurgebieden met elkaar: het Lauwersmeer en de Dollard. De uitzichten zijn adembenemend. En dan maar hopen op wind mee.

Lees meer

Noorderrondritten

De Noorderrondritten is een klassieker onder de Nederlandse schaatstochten. De route is nu te fietsen, als eerste bewegwijzerde racefietsroute van Groningen. Hij ligt er trouwens net zo goed voor minder snelle fietsers. De route volgt zo veel mogelijk het water van de schaatstocht en bestaat uit twee lussen, die samenkomen in Onderdendam. Maak een tussenstop in de haven van Zoutkamp, bij de luchtwachttoren in Warfhuizen of bij Grandcafe de Hoek in Baflo voor een echte Groninger eierbal. 

Lees meer

Ripperda route

Maak kennis met Maarhuizen, Enne Jans Heerd en Johan Willem Ripperda. De wierde Maarhuizen is een kleine, maar grootse plek rond boerderij Enne Jans Heerd. Deze zomer staat Maarhuizen in het teken van de Groninger jonker Johan Willem Ripperda. Een schelm? Een vreemde snoeshaan? Hoe Ripperda (1682-1737) door zijn tijdgenoten werd aangeduid weten we niet, maar zeker is dat hij geen gemiddelde Groninger jonker was. Sanne Meijer heeft een mooie fietsroute samengesteld die je meeneemt langs sporen van deze jonker. De route start bij Enne Jans Heerd.  

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief