Op pad met kinderen in Westerwolde

Dinosaurussen zoeken in het bos. Een ritje maken met een oude stoomlocomotief. Of wandelen met knuffelbare ezels. In Westerwolde is van alles te beleven voor de jonge avonturiers. Leuk voor de kinderen én de ouders. Ga op ontdekkingstocht en maak op speelse wijze kennis met de regio.​

Wonderwereld | Een sprookjesachtige wereld

Ter Apel - Midden in de bossen van Ter Apel ligt een sprookjesachtige wereld. Hier wonen Greurt de Groninger reus, Tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Ook zijn er in Wonderwereld vele diersoorten te vinden, waaronder ringstaartmaki’s, uilen en verschillende roofvogels die elke dag in de roofvogelshow te zien zijn. Dwaal door de geheime gangen van de Drakengrot, speel op een van de vele speelplekken of ontdek het park via speurtochten. In deze magische wereld valt er genoeg te beleven voor het hele gezin.

Lees meer

Dinopark Tenaxx | Op zoek naar dinosaurussen

Wedde - De Triceratops, de Velociraptor en natuurlijk de Tyrannosaurus Rex, je komt ze allemaal tegen midden in de bossen van Dinopark Tenaxx. Ontdek hoe de bomen en dieren miljoenen jaren zijn geëvolueerd en bezoek de tentoonstelling van replica's, dinosaurusskeletten en -schedels. Bekijk pronkstukken zoals een vier meter hoog skelet van een Albertosaurus en een schedel van een Tyrannosaurus Rex op ware grootte. In het Krijtwoud kun je op zoek naar een van de dertig levensgrote dinosaurussen. Maar schrik niet wanneer je een spectaculair gebrul hoort.

Lees meer

Egel- en kabouterpad | kleine voetafdrukken en stekelige beestjes

Sellingen - Wist je dat er kabouters in Groningen wonen? Wanneer je op de kabouterpaden in Sellingen loopt kom je daar vanzelf achter. Je ziet de kleine voetafdrukken in het zand, luistert naar kabouterverhalen en met een knapzak en een rode puntmuts op voel je je er helemaal thuis. Wie weet heb je geluk en kom je een echte kabouter tegen. Naast het kabouterpad vind je in het Sellinger bos ook het egelpad. Hier wijzen de egels je de weg, doe je verschillende opdrachtjes en leer je van alles over dit kleine stekelige beestje.  

Lees meer

Museumspoorlijn STAR | Een onvergetelijke reis

Stadskanaal - Wil jij een ritje maken in een historische stoomlocomotief? Stap in voor een reis terug in de tijd met Museumspoorlijn STAR. Tijdens de reis op de spoorlijn tussen Veendam en Stadskanaal kun je letterlijk even stoom afblazen. Na de bijzondere rit leer je in het museum van alles over de geschiedenis van de spoorlijn, bekijk je een film over de stoomlocomotief of neem je plek op de stoel van de machinist. Een dagje uit voor jong en oud.

Lees meer

Ger’s Ezelstal | Op pad met ezels

Vriescheloo - In de bossen rond Vriescheloo kun je een wel heel bijzondere wandeling maken. Samen met een knuffelbare ezel kun je op avontuur door de omgeving. Bij Ger’s Ezelstal hebben ze acht verschillende ezels waaronder twee mini-ezels waar je mee op pad kunt. De verschillende wandelroutes die zijn uitgezet variëren tussen de 4,5 en 12 kilometer. En onderweg is er genoeg tijd voor een lekkere picknick. Niet zo'n wandelaar? Geen probleem. Bij Ger’s ezelstal kun je ook terecht voor een knuffeluurtje of voor yoga met de ezels.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief