Uitgelicht: De Folkingestraat

In het verlengde van de Museumbrug vind je de vrolijke Folkingestraat. Met al een aantal prijzen op zak is de Folkingestraat een populaire straat in de binnenstad. Zo mocht de Folkinge zich al de "Leukste Winkelstraat van 2014" noemen. Als kers op de taart werd bekend gemaakt dat de "Leukste Winkel van 2015" zich in de Folkingestraat bevindt. Maar wat maakt deze straat zo bijzonder? Hier een greep uit het aanbod in de Folkingestraat. 

Ariola

Folkingestraat 54 - 'Leukste Winkel van 2015' - Ariola is dé winkel voor de Groninger die een Italiaanse invulling wil geven aan zijn maaltijd. Bij Ariola kun je terecht voor uiteenlopende delicatessen, van emmertjes vol pesto en tapenades tot aan gevulde groenten en spinazietaartjes. Tussen de middag bereidt de Italiaanse winkel een lunch van verse pasta of Italiaanse bollen met allerlei soorten beleg. Kortom, Ariola is een aanrader voor iedereen die Groningen bezoekt.

Lees meer

Le Souk

Folkingestraat 21 - Prikkel je zintuigen bij Le Souk. Noord-Afrikaanse, Arabische en Turkse invloeden doen de winkel aan, wat leidt tot een divers en uniek assortiment. Naast de tapenades, broden, groenten en noten die je kunt proeven bij Le Souk kun je er ook terecht voor verschillende tapas en zoetigheden. Heb je weinig of juist veel trek? Geen probleem, bij Le Souk schep je zelf de hoeveelheid die jij mee naar huis neemt.

Lees meer

De Zwarte Raaf

Folkingestraat 25 - Barbershop De Zwarte Raaf doet de traditionele verzorgingsrituelen herleven. Tegen een authentiek decor met oude kappersstoelen en een unieke tegelvloer voorziet de kwaliteitszaak iedere man van een uitstekende knip- en/of scheerbeurt. En dit alles volgens een bijzondere werkwijze: eigenaar Ronald de Bont leidt zijn eigen mannenkappers zelf op.

Lees meer

Restaurant Naud

Folkingestraat 42 - Halverwege de Folkingestraat vind je Restaurant Naud, een klassiek tentje met sfeervolle binnentuin. Naud staat voor mediterrane smaken, wat leidt tot een menukaart met Spaanse, Franse en Italiaanse invloeden. Aan de muur hangt kunst van jonge studenten van de kunstacademie, de warme inrichting maakt Naud een uitstekende plek om te genieten van een lunch, high-tea, borrel of diner.

Lees meer

Bellucci

Folkingestraat 16 - Voor labels van Barcelona tot Londen en van Brussel tot Kopenhagen kun je terecht bij modezaak Bellucci. Exclusieve, jonge merken, mooie schoenen en accessoires maken Bellucci tot een plek die je niet mag misschien tijdens een dag winkelen in Groningen. En dit vinden wij niet zomaar, Bellucci werd namelijk door het NRC uitgeroepen tot één van de beste 40 modezaken van Nederland.

Lees meer

XO

Folkingestraat 13 - 'Extraordinary' XO gaat voor het totaalplaatje van verse ingrediënten, eigentijds en klassiek, smaakvol en voldoende. Met een voorkeur voor biologische en fair trade producten schotelt de keuken van XO je een kwaliteitsmaaltijd voor. Wil je meer smaken proeven? Dan kun je bij XO ook kiezen voor twee halve gerechten. Laat je verrassen door het buitengewone XO!

Lees meer

Beans & Grapes

Folkingestraat 37 - Wijnliefhebbers kunnen in de Folkingestraat terecht bij Beans & Grapes. De speciaalzaak is echter meer dan alleen een plek om wijn te kopen. Ook voor advies, een wijncursus of proeverij ben je hier aan het juiste adres. Het wisselende assortiment maakt ieder bezoek aan Beans & Grapes weer anders. Kom langs en laat je verrassen door de meer dan 100 kwaliteitswijnen.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief