Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen in de stad en de provincie.

Highlights

15 - 25 aug: Noorderzon

Pura Vida

31 aug: Pura Vida

Petruskerk pieterburen

Orgelconcerten

Alle evenementen

   

Wat zoek je

Sorteer op:

219 resultaten

vrijdag 13 september

De lichtste en zonnigste van Mahler’s symfonieën
Klassieke muziek

woensdag 18 september

Vermakelijk, luchtig, toegankelijk en leerzaam taalcollege
Cabaret

vrijdag 20 september

Alex Ploeg werd in de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2018. NRC.next tipte hem als dé culturele verrassing van 2019. Ook is hij te zien in het satirische sketchprogramma Klikbeet.
Cabaret

zaterdag 21 september

Het leven begint pas echt bij veertig! Deze dansnacht ook, want vanavond is de dansvloer weer boordevol gevuld met eeuwig jonge 40-plussers.
Muziek overig

donderdag 26 september

Het Balthasar-Neumann-Chor behoort met ensembles als het RIAS Kammerchor en The Monteverdi Choir tot de allerbeste koren ter wereld.
Klassieke muziek

vrijdag 27 september

Opwindende mix van pop, techno, industrial en jaren 80 wave
Muziek overig

zaterdag 28 september

Op 28 september staat deze Texas space cowboy samen met de countryzangeres Jade Jackson in De Oosterpoort!
Muziek overig

zaterdag 28 september

Sopraan Johannette Zomer steekt Mozarts wereldberoemde Die Zauberflöte in een flitsend nieuwe jas. Mozart componeerde deze opera voor gewone mensen en niet voor de opgetutte dames en heren die in zijn tijd het reguliere operapubliek vormden.
Klassieke muziek

zondag 29 september

Plato presenteert tien aanstormende Nederlandse acts op drie verschillende podia
Muziek overig

donderdag 3 oktober

Patricia van Haastrecht is een Nederlandse musicalactrice en zangeres. In seizoen 2018–2019 bereikte ze de finale van The voice of Holland. Ze werd geroemd vanwege haar geweldige verschijning, zangstem en -kwaliteiten. 
Muziek overig

vrijdag 4 oktober

The Dublin Legends weten binnen een paar minuten elke concertzaal qua sfeer om te toveren tot een reusachtige Ierse pub. Blinkende decors en special effects hebben de bandleden niet nodig; de kracht zit in hun stemgeluid.
Muziek overig

vrijdag 4 oktober

Anne Neuteboom sleepte op Cameretten 2015 de jury- en publieksprijs in de wacht, maakte een succesvol debuut en vond zichzelf afgelopen seizoen opnieuw uit met deze eveneens uitstekend ontvangen opvolger.
Cabaret

zaterdag 5 oktober

“Overrompelend. Van Breen moet haast wel elke nacht met zijn trompet in bed liggen’’, aldus het Dagblad van het Noorden over deze rasmuzikant, die vele NNT-voorstellingen, waaronder Fellini en de marathon Borgen van glansrijke muziek voorzag.

Regisseur Ola Mafalaani omschreef zijn werk als “baanbrekend, betoverend en teder”. Eefs nieuwe project Walk of Doubts is een intens emotionele wandeling voor het oor, met troostende ukeleleliedjes, dwarrelende jazz en een virtuoze cello, waarmee een groots palet aan emoties wordt verbeeld.

Muziek overig

zondag 6 oktober

De met Oscars en andere prijzen overladen film Amadeus van regisseur Miloš Forman over de laatste levensjaren van Mozart is een van de grote bioscoopsuccessen van de jaren tachtig.
Klassieke muziek

zondag 6 oktober

Respectvol, oprecht en bovenal soulvol! Fields zet alles op alles om muziek te maken.
Muziek overig

dinsdag 8 oktober

Carminho is een megaster in Portugal, Spanje en Brazilië. Ze beheerst de authentieke fado, maar gaat ook kruisbestuivingen aan met bijvoorbeeld traditionele Braziliaanse muziek.
Muziek overig

donderdag 10 oktober

Toonkunstkoor Bekker voert het prachtige Ein Deutsches Requiem van Brahms uit. Anders dan in de gebruikelijke Latijnse dodenmis, die begint met een smeekbede om zielerust voor de overledenen (Requiem aeternam, dona eis, Domine – Geef hun eeuwige rust, o Heer), gaat het in Brahms’ requiem vooral om hoop voor de nabestaanden.

Geen treurmis voor de doden dus, maar troostrijke muziek voor de levenden. Voor de pauze hoort u Psalm 42 van Brahms’ iets oudere tijdgenoot Mendelssohn. Het concert staat onder leiding van Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen. Solisten: Hanneke de Wit (sopraan) en Robbert Muuse (bariton).

Programma
Brahms: Ein Deutsches Requiem
Mendelssohn-Bartholdy: Psalm 42 Wie der Hirsch schreit

Klassieke muziek

vrijdag 11 oktober

Internationaal befaamd Glass-specialiste. Muziek die de luisteraar in de concertzaal ontroert en meevoert, zeker in deze prachtige uitvoering door acht excellente cellisten en een internationaal befaamd Glass-specialiste.
Klassieke muziek

vrijdag 11 oktober

De nieuwe ‘Prince of Darkness’ van de jazztrompet
Muziek overig

zaterdag 12 oktober

Rachel Podger (viool) & Luthers Bach Ensemble. Vivaldi’s Le Quattro Stagioni prijkt al velen jaren in de top tien van populaire klassieke werken. Het is dan ook de ideale muziek om mensen naar de concertzaal te lokken.
Klassieke muziek

woensdag 16 oktober

Pat Thomas wordt ook wel “The Golden Voice of Africa” genoemd en is één van de grootheden uit de high life muziekstijl, waarbij traditionele Afrikaanse muziek aangevuld wordt met westerse instrumenten en arrangementen.
Muziek overig

donderdag 17 oktober

Duncan Laurence vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival 2019 in Israël. Hij won het Eurovisiesongfestival met het door hemzelf geschreven en gecomponeerde nummer Arcade.
Muziek overig

vrijdag 18 oktober

Een funky stoofpot van Amerikaanse muziek
Muziek overig

vrijdag 18 oktober

Erik van Muiswinkel, die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem in 2019 het volle pond. In Buigt Allen Mee Voor Drs. P speelt hij een kleine zaalvoorstelling op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen.
Cabaret