Met kinderen naar NP Lauwersmeer

Vervelen? Dat doe je maar ergens anders. In het Lauwersmeergebied is daar in ieder geval geen tijd voor. Waar je maar gaat kun je klauteren en rondrennen in speeltuinen en over wandelpaden speciaal voor kinderen. Of ga lekker naar een van de leukste dierentuinen van Nederland.

Klauteren en wandelen bij Lauwersnest

Het ideale startpunt van je avontuur in Nationaal Park Lauwersmeer is Activiteitencentrum Lauwersnest. In het huttenbouwbos kunnen kinderen naar hartenlust spelen. Of leen 's zomers in het centrum een netje om waterdieren te vangen en te bekijken. In de overdekte vuurplaats mag je zelf meegebracht brood roosteren boven het haardvuur. De natuur in? Vanuit Lauwersnest starten allerlei wandelroutes. Een leuke, niet te lange wandeling vor het hele gezin is het natuurpad van 1,5 kilometer. Of het vogelbeleefpad, waar je onderweg allerlei vragen en opdrachten over vogels krijgt. 

Lees meer
Lauwersnest

Speuren op het kabouterpad

Een wel heel bijzondere wandeling vanuit Activiteitencentrum Lauwersnest is het Kabouterpad. Jazeker, er wonen kabouters in Nationaal Park Lauwersmeer. Alleen heel jonge kinderen kunnen ze zien. Er zijn overal kaboutersporen, zoals kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagen, geplet gras van een middagdutje. Ga zelf op pad of huur de knapzak bij Lauwersnest. Met rood geschminkte wangen en een puntmuts kunnen de kleintjes beginnen aan hun avontuur.

Spelen in de Waterspeeltuin

Lekker kliederen met zand en water? In de ruime Waterspeeltuin bij restaurant Het Booze Wijf in Lauwersoog kunnen kinderen tot hoge leeftijd los met het baggertoestel en de bouwplaats. Spelenderwijs leren ze hoe watersystemen werken. Of worden ze op zijn minst lekker vies. Ouders kunnen chillen in de zon, terwijl de kinderen lekker hun gang gaan. Alleen tussendoor even opstaan om een ijsje te halen.

Bekijk

DoeZoo

Niet in het Lauwersmeer, maar net even erbuiten zit DoeZoo. Een dierentuin waar je net wat meer mag. Want als je denkt dat de natuur saai is, dan heb je zeker nog nooit een slang om je nek gehad? Of een stinkdier geaaid? Naast voelen en zien, zal je in DoeZoo in Leens enorm veel dieren horen en ruiken. En proeven dan? Nou… lust je wel een lekker koekje van wormen?

Lees meer

Vrij als een vogel - Speelplaats Lauwersnest

Je als een vogel zo vrij voelen, het kan in het Lauwersmeer. De speeltoren in het Lauwersnest is met ruim vijf meter een heuse klim. Met een prachtig uitzicht als resultaat. Het nest ziet en voelt als een echt vogelnest aan. Geniet hoog in de top van al het moois dat de sterrenhemel in het Dark Sky Park te bieden heeft. Of beleef de nieuwe speelplaats door als vogel te vliegen op de nieuwe kabelbaan.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief