Actief in de Veenkoloniën

In de regio Veenkoloniën is genoeg te doen. Lekker met veel natuur om je heen. In recreatiepark Borgswold kun je er actief op uit. Of pak de fiets, maak een mooie ronde en geniet van de mooie vergezichten. Zin in een potje golf? Dan kun je goed terecht bij golfbaan Compagnie. Activiteiten genoeg.

Recreatiepark Borgerswold

Veendam - Aan de westrand van Veendam, op loopafstand van het centrum, ligt het recreatiegebied Borgerswold. De typische witgeschilderde ophaalbruggetjes zorgen voor een bijzondere sfeer in dit parkachtige landschap. Het gebied beschikt over voorzieningen voor zowel jong als oud. Waaronder een waterskikabelbaan, camper camping, maneges en mooi aangelegde golfbaan. Voor kinderen zijn er speelweiden, een kinderboerderij en is er veel waterplezier. Voor bezoekers die van water houden is dit zeker een aanrader.

Lees meer

Fietsen in de Veenkoloniën

Verschillende plekken - Fiets door de Veenkoloniën en geniet van de schitterende vergezichten. Maak kennis met de prachtige kanalen van Wildervank of ontdek de geschiedenis langs de wateren van het Pekelderdiep. De Groninger Veenkoloniën maken deel uit van een goed uitgerust fietsknooppuntennetwerk en zijn dan ook eenvoudig te bereiken via de mooiste fietsroutes.

Lees meer

Natuurgebieden in de Veenkoloniën

Verschillende plekken - In de Veenkoloniën zijn veel natuurgebieden te vinden. Hier kun je in de verte turen en de zon zien opkomen. De bossen en parken lenen zich goed voor een lekkere wandeling of fietstocht. Hier vind je rust en ruimte. Vooral in het buitengebied. Maar ook in Veendam, dat ook wel 'parkstad' wordt genoemd. 

Lees meer

Heemtuin Muntendam

Muntendam - De Heemtuin grenst aan het natuurgebied Tussen de Venen. De Heemtuin is een gebied waar je goed kant wandelen. Tijdens elk jaargetijde en op elk moment van de dag. De Heemtuin biedt verschillende wandelroutes voor jong en oud met variërende thema’s. Na een wandeling is het goed toeven in het paviljoen. 

Lees meer

Golfclub Compagnie

Veendam - De baan van golfclub De Compagnie is uitdagend te noemen. Op een ruimte van 90 hectare is deze baan in twee gedeelten aangelegd. Voor alle 18 holes geldt dat het steeds weer opnieuw een interessante baan is, zowel in de zomer als in andere jaargetijden. De baan is vrijwel altijd bespeelbaar en mooi groen. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief