Met kinderen in de Veenkoloniën

In de Veenkoloniën kun je er lekker op uit met kinderen. Ga bijvoorbeeld langs de kinderboerderij in Veendam en knuffel met de geitjes, spetter en speel in het subtropische zwembad of ga terug in de tijd met museumspoorlijn STAR. Beleef het zelf in de Veenkoloniën.

Kinderboerderij Veendam

Veendam - In het recreatiegebied Borgswold bevindt zich de kinderboerderij van Veendam. Onder andere konijnen, kippen, varkens en geitjes kom je hier tegen. Bij 't Hoeske op de boerderij kun je wat eten of een ijsje halen. Daarnaast is er ook een kanoverhuur en een speeltuin. Een fijne plek waar kinderen lekker kunnen spelen. 

Lees meer

Museumspoorlijn STAR

Stadskanaal - Op de grens van Groningen en Drenthe vind je museumspoorlijn STAR. Hier ga je terug in de tijd en beleef je een unieke treinreis tussen Stadskanaal en Veendam. Een tip voor de echte treinliefhebbers onder ons. Bij het station is er ook een museum te vinden waar een uitgebreide tentoonstelling te zien is over de geschiedenis van de spoorlijn. 

Lees meer

Zwembad Tropiqua

Veendam - Lekker zwemmen in een subtropisch zwembad. Door het verwarmde water waan je je even in tropische sferen. Tropiqua is niet zomaar een zwembad. Er is een stroomversnelling, een interactieve glijbaan met snelheidsmeting, een peuter- en kleuterparadijs en een wedstrijdbad waar ook zwemlessen worden gegeven. Kinderen kunnen hier lekker spetteren en spelen.

Lees meer

Dierenweide Nieuwe Pekela

Nieuwe Pekela - De dierenweide in Nieuwe Pekela is een weide voor iedereen. Van jonge tot oude bezoekers. De weide is vrij toegankelijk zodat je alle dieren van dichtbij kunt bewonderen. Je vindt hier onder andere kippen, damhertjes, schapen en geitjes. Een gezellig familie-uitje voor iedereen. 

Lees meer

Mammoetpad

Muntendam - Het Mammoetpad is onderdeel van het unieke natuurgebied De Heemtuin. Het Mammoetpad is een beleving voor jong en oud. Kinderen kunnen hier op slootsafari, een ABC-natuurtocht doen of deelnemen aan de Bosbingo. Klim over spannende bruggetjes vlak over het water, loop met je blote voeten door de modder, stap op een vlot en sluip door het hoge riet. Hier ga je lekker op avontuur. Er zijn ook klimtoestellen, een uitkijkpost en je kunt er ook zwemmen op mooie dagen. 

Lees meer

Veenjagerspad

Veendam - Ga samen met de Borgerswolf op ontdekkingstocht door de natuur. Op het Veenjagerspad in park Borgerswold ga je samen op een bewegelijk avontuur. Speel, klim en klauter over speeltoestellen. Beklim de Veenjagerstoren en steek de rivier over op het Jagersschip. Heb je het avontuur tot een goed einde gebracht? Dan krijg je ook nog een leuk aandenken.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief