Cor Klevering

Bistro Refter

Maak kennis met Cor Klevering, eigenaar en kok van Bistro Refter. In de jaren negentig begon hij zijn culinaire avontuur op het Hogeland. Na een uitstapje naar Groningen en Assen startte Cor drie jaar geleden Bistro Refter. Een kleine bistro op het dorpsplein met een open keuken waar Cor allerlei lekkers bereidt. 

Klassieke Franse keuken in Winsum

Het concept van de klassieke Franse keuken in een dorp als Winsum maakt Bistro Refter onderscheidend. ”Door de open keuken heb ik direct contact met mijn gasten.” Deze gasten komen zowel uit het dorp als uit de wijde omgeving. Refter voegt daarmee iets toe aan de verschillende restaurants in het dorp. Zelf woont hij niet in het dorp. “Als ik in Winsum of hier vlak in de buurt zou kunnen wonen zou ik dat direct doen.” Hij roemt vooral de vriendelijke mensen, de ontspannen sfeer en een de plezierige uitstraling van het dorp. 

De plek in Winsum die Cor Klevering zelf het heel bijzonder vindt is de Torenkerk. Vooral het hele plaatje van de kerk met daaromheen het kerkhof en de pastorie is vindt hij prachtig. Aan bezoekers die nog nooit in Winsum zijn geweest raadt Cor aan het Winsumerdiep vanaf de boogbrug te bewonderen.

“Ik doe alles met aandacht. Alles komt door mijn handen en ik zie precies hoe het de keuken uitgaat. Zo weet ik zeker dat mensen hier lekker zitten te eten.”

Contact

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief