Joop Veldhuis, Tina Lantink en Johan Korsaan

Stille krachten

Maak kennis met de stille krachten van Winsum: Joop Veldhuis, Tina Lantink en Johan Korsaan. Alledrie ondernemer en vrijwilliger. Joop en Tina bij de activiteitencommissie van Ondernemersvereniging Winsum en Johan ook bij Promotie Winsum. Deze enthousiaste clubs zetten zich in om het dorp bruisend te houden. Dit doen ze met veel verschillende activiteiten. Allemaal met als doel om Winsum een dorp te laten zijn waar iedere inwoner trots op is en die door de sfeer en gezelligheid ook publiek van buitenaf aantrekt. De activiteitencommissie zoekt hiervoor regelmatig samenwerking met Promotie Winsum die heeft beschikking over heel veel vrijwilligers. “Met zoveel vrijwilligers sta je er nooit alleen voor.” zegt Johan.​

Trotser en bewuster

In de aanloop naar de ANWB verkiezing van het allermooiste dorp had met name Tina een grote rol. “Ik las toevallig de oproep van de ANWB en deelde deze op onze facebookpagina, zo kwam de bal aan het rollen”. Later werd ze gebeld dat Winsum in de top 5 zat en er volgde een bezoek van de jury. De rest is geschiedenis: Winsum mag zich inmiddels al drie jaar het allermooiste dorp van Nederland noemen. “Die benoeming maakte ons trotser maar ook bewuster van de schoonheid van het dorp” vertelt Joop.

“We doen het met elkaar en dat resulteert in een prachtig dorp.”

Gastvrijheid en saamhorigheid

Johan is geboren en getogen Winsumer. Hij heeft het dorp zien groeien “De gastvrijheid en saamhorigheid is gelijk gebleven. Misschien zelfs alleen maar sterker geworden.” Dat zie je ook terug in de ontvangst van de Afghaanse vluchtelingen vult Joop aan. “Razendsnel was er een groep actief vanuit alle verenigingen en de kerken om deze mensen te helpen met alles wat maar nodig was.”

Dromen

Natuurlijk hebben Tina, Joop en Johan ook dromen voor het dorp. Zo willen ze graag iets ontwikkelen dat het Winsumerdiep in de schijnwerpers zet. Ook de roemrijke historie van het dorp biedt kansen. Het belangrijkste is dat we het met elkaar doen en dat resulteert in een prachtig dorp, sluit Johan af. “Met prachtige mensen.” vult Joop lachend aan.

Contact

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief