Martine Wolters

Winsumer Zuivel

Maak kennis met Martine Wolters van Winsumer Zuivel aan de Netlaan even buiten Winsum. Martine maakt de lekkerste producten van de melk van eigen koeien op het bedrijf dat ze samen met haar man Klaas runt. Toen ze de boerderij 10 jaar geleden van de ouders van Klaas overnamen, maakte Martine al yoghurt voor eigen gebruik. “Mensen vonden het zo lekker dat ze vaak adviseerden om de yoghurt te verkopen", blikt Martine terug. In het jaar 2020 voegde Martine de daad bij het woord en startte een zelfservice winkel. Zo kunnen klanten hier op elk moment van de dag terecht en heeft Martine tijd genoeg om nieuwe producten te maken en samen met Klaas het bedrijf te runnen. Op de boerderij is het inmiddels een komen en gaan van klanten.

Spannend proces

De koeien lopen hier vanaf het voorjaar tot het einde van de zomer buiten en eten het hele jaar gras van eigen land. “Wat een koe eet, proef je terug in het eindproduct.” legt Martine uit. Met de jaren groeide het assortiment steeds verder. Naast de yoghurt maakt ze inmiddels meer melkproducten zoals kefir, karnemelk, boter, hangop en vla. “Het proces van melk naar yoghurt of karnemelk blijft spannend, maar het is ook magisch om te zien als melk verandert in yoghurt of karnemelk.”

"Je moet gewoon ergens beginnen, doen wat je leuk vindt en dat is wat we nu doen.“

Elke dag open

Winsumer Zuivel is uit een droom ontstaan om de kringloop van het bedrijf zo veel mogelijk te sluiten en tegelijkertijd lekkere producten te maken. “Ik vind het gewoon heel gaaf wat er nu staat." Kijkend naar de toekomst hoopt Martine dat het melkveebedrijf kan blijven voortbestaan en dat ze lekkere zuivelproducten kan blijven maken. Maar eerst nodigt ze iedereen uit om eens te komen proeven van al het lekkers dat Winsumer Zuivel biedt. Kom wanneer je wil, want de zelfservice winkel is elke dag open.

Contact

Winsumer Zuivel
Netlaan 3
9951 SG Winsum
www.winsumerzuivel.nl

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief