Actief in Westerwolde

Laat je verrassen en ga eropuit in Westerwolde. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, mountainbiken of je dag het liefst op het water doorbrengt, in Westerwolde kan het allemaal. Leer de regio op een actieve manier van een andere kant kennen. Waar wacht je nog op?​

Wandelen

Het groen in de regio is ideaal om doorheen te wandelen. Struin door de oerbossen, loop langs de maren en ontdek het landschap. De Stichting Wandelen in Westerwolde heeft maar liefst veertig verschillende wandelroutes uitgezet in de regio. De routes variëren van 1,5 tot 16 kilometer, er is dus altijd een passende route voor jou. Tijdens het wandelen maak je kennis met de pareltjes van Westerwolde.

Lees meer

Fietsen

Stap op de pedalen en ontdek de landschappen van Westerwolde. Ook voor de fietsliefhebber is er in de regio genoeg te ontdekken. Speciaal daarvoor zijn er diverse fietsroutes uitgezet. Deze fietsroutes gaan door het prachtige, afwisselende landschap en de mooie, gezellige dorpen. De lengte van de verschillende routes verschillen van 14 kilometer tot 47 kilometer. Er is voor iedereen een passende route te vinden.

Lees meer

Mountainbiken

Kronkelende fietspaadjes nemen je mee door een bosrijk gebied. Deze paden zijn niet gemaakt voor de gewone stadsfiets, maar om te crossen op de mountainbike. Met ruim tweehonderd kilometer aan paden behoort het mountainbikenetwerk van Westerwolde tot de langste van Nederland. Mountainbiken is de ultieme combinatie van kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en techniek. Dat in combinatie met de Westwoldse natuur maakt het een heerlijke manier om je tijd te spenderen.

Lees meer

Op het water

Bekijk Westerwolde een keer op een hele andere manier, vanaf het water. Vaar door de kanalen die ooit volop gebruikt werden voor de turfvaart of meander met de rivier mee door het landschap. Pak een bootje of een kano en creëer golven in het water. Gooi je hengel uit en wacht tot je dobber onder gaat. Op het water beleef je de mooiste avonturen.

Lees meer

Groepsuitjes

De leukste avonturen beleef je samen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Of het nu een familiedag, vriendenweekend of bedrijfsuitje is, in Westerwolde kan je goed terecht voor een leuk groepsuitje. Maak samen prachtige wandelingen door de afwisselende natuur, boek een rondvaart of onderneem een van de andere outdoor activiteiten. Tijdens deze groepsuitjes beleef je Westerwolde op een hele andere manier.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief