10x vegetarisch eten in stad en provincie

Voor de vegetariërs, flexitariërs of voor als je misschien een keer wat minder vlees wilt eten. Groningen heeft een ruime keuze aan groene restaurants. Bij onderstaande adressen kun je goed terecht als het gaat om een vegetarisch aanbod. Zowel in de stad als de provincie. Eet smakelijk. 

Griekse Taverna Doris

Poelestraat 56 - Bij dit Griekse restaurant kan menig vegetariër zijn hart ophalen. Op het menu vind je een ruime keuze aan vegetarische gerechten. En daarnaast kunnen veel gerechten ook vegan geserveerd worden. Zin om uitgebreid te eten? Ook dan ben je hier op de juiste plek. Geniet van allerlei kleine Griekse gerechtjes. Voor jezelf óf om samen te delen.

Lees meer

De Basiliek

Solwerderstraat 45-47, Appingedam - Midden in Appingedam zit Restaurant de Basiliek. Met een ruime keuze uit gerechten is er hier voor ieder wat wils. De kaart is onderverdeeld in vegetarisch, vlees en vis. En het restaurant is gevestigd in een prachtige oude kerk. Alleen de locatie is het al waard om er eens te gaan dineren. 

Lees meer

Restaurant Bla Bla

Nieuwe Boteringestraat 9 - Zin in Mediterraans eten? De gerechten bij Bla Bla zijn geïnspireerd op de Mediterraanse keuken. En dat geheel vegetarisch. Ook veganisten hebben hier ruime keuze. De tafel wordt gevuld met verschillende Mezze, die geschikt zijn om gezellig samen te delen. 

Lees meer

Café bistro Kult

Steentilstraat 36-1 - Naast een grote keus uit veelal biologisch en eerlijk eten en drinken, biedt Kult een fijne plek om te zijn. Kult serveert vooral veganistische, maar ook vegetarische en vlees- en visgerechten. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Kult. En dat zie je terug in alles. Zelfs het servies is tweedehands. 

Lees meer

Herbivoor

Gedempte Zuiderdiep 53 - De Herbivoor is een geheel vegan restaurant dat onlangs wegens succes is verhuisd naar een groter pand. Ze hebben hier een biologische, veganistische saladebar waar vers, plantaardig eten voor je neus wordt klaargemaakt. Omdat ze zo veel mogelijk gebruik maken van seizoensgebonden groenten en fruit, is het elke dag weer een verrassing wat er op het menu staat. 

Lees meer

De Oude Sluis

Hunsingokade 3, Zoutkamp - Bij restaurant De Oude Sluis zijn ze erg fanatiek als het om veganistisch koken gaat. In de basis bereidingen werken ze altijd met plantaardige producten. Zo kunnen ze altijd een vegan vier gangen menu serveren. Geniet hier van voornamelijk lokale producten uit het seizoen. Het proeven zeker waard. 

Lees meer

Restaurant Naud

Folkingestraat 42 - Met een aparte vegetarische kaart is Restaurant Naud een uitstekende plek om vegetarisch te dineren. Hier werken ze elke dag met verse producten en met nieuwe ideeën. Door zichzelf te blijven uitdagen probeert het restaurant steeds weer gerechten met bijzondere smaken neer te zetten. Echt culinair genieten. 

Lees meer

Restaurant café Eisseshof

Kerkstraat 4, Niehove - Een stukje Java, maar dan in onze provincie. Bij Eisseshof kun je verrassend lekker Indonesisch eten. Ze hebben hier een ruime keuze uit vegetarische gerechten. Voor de kok is de natuurlijke smaak van de producten het uitgangspunt. Er worden veelal biologische ingrediënten gebruikt en waar mogelijk, streekproducten. 

Lees meer

Achterwerk

Oosterstraat 13-A - Bij Achterwerk serveren ze een volledig veganistisch menu in een ontspannen sfeer. Of je nu veganistisch, vegetarisch, flexitarisch of eigenlijk alles wel eet; als je openstaat voor nieuwe smaken en verrassende combinaties ben je bij Achterwerk aan het juiste adres. Omdat gewerkt wordt met verrassingsmenu’s, wordt er minder verspild. Lekker en duurzaam dus. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief