Poffert maken

Zin in een stuk warme poffert? De ingrediënten heb je waarschijnlijk standaard in huis en terwijl de pofferpan 2 uurtjes op het fornuis pruttelt, kun jij gewoon verder met je bezigheden. Snijd daarna een lekker dikke plak af en eet de poffert met gesmolten boter en een schepje suiker. Daar maak je iedereen thuis blij mee. Heel veel kookplezier!

Ingrediënten

500 g bloem
1 zakje (15 g) bakpoeder
3 eieren
0,5 l volle melk
1 el witte basterdsuiker
Mespuntje zout
150 g rozijnen, geweld in warm water (evt. met een scheutje rum)
Optioneel: 1 friszure appel in blokjes en/of merg van 1 vanillestokje
Ook nodig: poffertpan met deksel

Bereiden

Doe de bloem en bakpoeder in een grote kom en voeg de melk en eieren toe. Mix tot een soort dik pannenkoekbeslag ontstaat.

Roed de witte basterdsuiker en rozijnen (en optioneel: appel) door het beslag.

Vet de poffertpan in met roomboter en bestuif met wat bloem.

Giet het beslag in de poffertpan, sluit af met de deksel en gaar deze au bain marie: zet een grote pan met kokend water op het vuur en laat de poffertpan in het water zakken. Zorg dat de poffertpan voor 80% onder water staat. Houd het water zachtjes aan de kook en bak de poffert onder de gesloten deksel in ongeveer 2 uur gaar. Haal daarna de poffertpan uit het water. Laat iets afkoelen en stort op een mooie schaal.

Tip: serveer de poffert met bruine suiker en gesmolten boter.

Eet smakelijk!

En nu: hup, de keuken in en aan de slag! Heb jij een legendarische poffert gemaakt en ben je trots op het eindresultaat? Deel een foto van je meesterwerk op Facebook of Instagram en gebruik de hashtag #perfectpoffert. Wie weet krijgt jouw home made poffert een ereplekje in onze 'wall of fame'.

 

#perfectpoffert

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief