Actief in Oldambt

Of je nu houdt van het maken van een uitgebreide wandeling of je liever op het water begeeft: in Oldambt zijn meer dan genoeg leuke manieren om de regio op een actieve manier te ontdekken. Stap op de pedalen, trek je wandelschoenen aan of haal je sloep uit de schuur. Wie op zoek is naar iets unieks, kan Oldambt zelfs vanaf grote hoogte bekijken. Moe na je actieve uitje? Ontspan dan heerlijk met een middagje wellness.

Fietsroutes

Met de wind door je haren en je voeten op de pedalen ontdek je Oldambt vanaf de fiets. Maak je eigen route langs de knooppunten of maak een lange tocht met een van de lange afstandsroutes. Tijdens je fietstocht kom je op adem bij een van de rustpunten. Laat je verwonderen door de schoonheid van Oldambt. Hier vind je voor iedereen een passende fietsroute.  

Lees meer

Wandelroutes

Trek je wandelschoenen aan en maak een mooie wandeling door Oldambt. Deze regio zit vol met historie, waarvan de sporen nog altijd zichtbaar aanwezig zijn. Maak een wandeling door de Graanrepubliek of maak kennis met de hoofdrolspelers van de Slag bij Heiligerlee. Hier zijn de wandelmogelijkheden oneindig.

Lees meer

Op het water

Oldambt is een van de mooiste waterrijke gebieden van Nederland. Dit gebied kan je dan ook heel goed ontdekken vanaf het water. Haal je sloep uit de schuur of huur er een in een van de havens en ga het water op. Neem een frisse duik in een van de zwembaden of bij een van de strandjes, gooi je hengel uit bij het Oldambtmeer of geniet van een middagje watersport. Vanaf het water beleef je alles net even op een andere manier.

Lees meer

Vliegveld Oostwold

Tijdens je bezoek aan het vliegveld bij Oostwold bekijk je Groningen op een andere manier: vanuit de lucht. Vanaf het vliegveld kan je mee met een prachtige rondvlucht over het Groningse landschap. Liever zelf de touwtjes in handen nemen? Dan kan je hier ook een van de verschillende cursussen volgen. Je stijgt hier letterlijk tot grote hoogte.

Lees meer

Ontspannen

Bijkomen van je actieve dagje uit? Laat je helemaal in de watten leggen in een van de meest uitgebreide Wellness Resorts van Nederland. Bij Thermen Bad Nieuweschans geniet je van het mineraalrijke Thermaalbad, meerdere sauna’s en vele speciale behandelingen. Het water in het Thermaalbad wordt van 630 meter diepte uit de grond opgepompt en heeft een standaard temperatuur van 36 graden, lekker warm dus. Na een dagje wellness keer je weer als herboren naar huis.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief