Op pad met kinderen in Oldambt

In Oldambt zijn veel leuke activiteiten om te doen met kinderen. Heerlijk in de buitenlucht. Ga bijvoorbeeld het Oldambtmeer op om te vissen, leer hoe je moet surfen of leef je uit in 't Speulparadies in Beerta. Hier kan het allemaal.

’t Speulparadies Beerta

Beerta - 't Speulparadies is een grote omheinde speeltuin, waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Je kunt bijvoorbeeld spelen met de kabelbaan, op het luchtkussen of je kunt op avontuur op het avonturenpad. Voor ouders ook fijn: wanneer de kinderen spelen, kun je genieten op het terras van een kopje koffie. Naast een grote speeltuin is er ook een dierenweide met geitjes, konijnen, kippen en zelfs alpaca's. Genoeg te beleven in 't Speulparadies.

Lees meer

Vissen

Oldambtmeer - Het Oldambtmeer leent zich goed voor een middagje vissen. Een leuke en leerzame activiteit voor kinderen. Het meer beschikt over een gezonde bodem en goede waterkwaliteit. Vissen kwamen min of meer spontaan naar het gebied. Sla je hengel uit en ontdek welke bijzondere vissen er allemaal in het meer leven.

Lees meer

Beleefroute Heiligerlee

Heiligerlee - Ga op pad met een historische wandelroute door De Hoogte, op de Groningse Stuwwallen. Hier vond in 1568 de Slag bij Heiligerlee plaats. Tijdens de beleefroute ontdek je als wandelaar het landschap, ontmoet je de hoofdrolspelers van de slag en vind je de sporen van het verleden. Verder heeft de wandeling bijzondere beleefplekken. Dankzij de interactieve elementen is de wandeling een aanrader voor kinderen. 

Lees meer

Surfen, zeilen en suppen op het Oldambtmeer

Blauwestad - In tegenstelling tot andere meren is het Oldambtmeer speciaal aangelegd voor watersport. Er wordt veel gezeild op het Oldambtmeer. Verder kun je hier goed waterskiën, windsurfen en kitesurfen. Ook de liefhebbers van kanoën en suppen kunnen hun hart hier ophalen. In de jachthaven van Midwolda en Reiderhaven in Beerta kun je kano's huren.

Lees meer

Pitch & Putt

Oostwold - Pitch en Putt is een sportieve en gezellige bezigheid voor iedereen vanaf 8 jaar. Mini-golf voor jong en oud. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op de baan met op de achtergrond het Oldambtmeer. In het woongedeelte van de boerderij, een rijksmonument, is een eetcafé gevestigd. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief