Broerstraat

Jonge stad vol tomeloze lol en ambitie

Groningen is jong. Maar waar ervaar je die energie nu echt goed? Vind een plekje tussen de fietsen op het Academieplein en kijk om je heen. Dit plein aan de Broerstraat tussen de Oude Boteringestraat en de Oude Kijk in ’t Jatstraat is het epicentrum van studentenstad Groningen.

Academieplein

Aan de ene kant staat de Universiteitsbibliotheek waar in tentamentijd honderden studenten de hele dag zitten te studeren. Aan de andere kant, op de trappen van het in neo-renaissancistische stijl gebouwde Academiegebouw, staat wellicht iemand die alles al achter de rug heeft. Op de klinkers van het plein gaat iemand door de knieën om een goede foto te maken van de kersverse afgestudeerde en zijn familie en vrienden. En dan op naar een gezellig café. Ver lopen hoeft niet. Het Academieplein wordt omringd door gezellige horeca. Eerst even binnen kijken? Maak dan een rondje RUG met een rondleiding door het Universiteitsmuseum en het Academiegebouw.

 

 

Kroegen en faculteiten

Het maakt niet uit in welke windrichting je vanaf het Academieplein een steen werpt (spreekwoordelijk dan); aan alle kanten stuit je op de energie van de studenten. Op weg naar het Harmoniegebouw, een ander complex van de universiteit, kom je langs een hele rij hippe koffie en lunchtentjes. Maar ook een wandeling de andere kant op richting de Grote Markt leidt je langs diverse faculteitsgebouwen en studentenverenigingen. Bestel een biertje en een bitterbal in Dinercafé Soestdijk. Of eet een snelle hap in de Uurwerker. Op kroegentocht? Neem lekker de tijd; Groningen doet niet aan opgelegde sluitingstijden voor de kroegen.

Bekijk de stadswandelingen in de webshop.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief