Hot studentenspots in Groningen

Elk jaar staan duizenden studenten te springen om te beginnen aan hun studententijd in Groningen. De tijd die volgens vele voorgangers de mooiste tijd van je leven gaat worden. En hoewel de start van dit studiejaar wat anders verloopt dan andere jaren, blijft het voor studenten belangrijk om kennis te maken met hun nieuwe woonplaats. We helpen kersverse studenten graag een eindje op weg en introduceren hier alvast de plekken waar je als student vast en zeker veel tijd gaat doorbrengen. Vergeet tot slot niet om ook ons 360-graden spel te spelen, om jezelf uiteindelijk een echte 'virtual Groninger' te kunnen noemen. Veel geluk in je nieuwe stad!

Naar de Ap

Korenbeurs & Vismarkt - Als een supermarkt geen winkelwagentjes maar alleen mandjes bij de ingang heeft staan en het assortiment aan kant-en-klaar maaltijden groter is dan dat van de huishoudelijke artikelen, weet je dat je in een studentenstad bent. Albert Heijn Korenbeurs is helemaal ingericht naar de wensen en behoeftes van de moderne student. Gelegen aan de Vismarkt, in een prachtig monumentaal pand, is dit centraal gelegen filiaal van Albert Heijn een niet te missen eyecatcher. Is de 'stufi' op? Op marktdagen (di, vr en za)  kun je - zeker na vier uur - goedkoop voor de hele week boodschappen doen op de Vismarkt.

lees meer

De gemeenschappelijke tuin

Noorderplantsoen - De een komt hier om de biertjes van gisteravond eraf te rennen, de ander om even heerlijk te ontspannen na een week hard studeren. Het Noorderplantsoen is het verlengstuk van de gk (gemeenschappelijke kamer) van elke student. Niet alleen studenten, ook stadjers zijn dol op het plantsoen.

lees meer

Voorzichtig pasjes maken op de dansvloer

Poelestraat & Peperstraat - Nergens in de stad zijn de straatstenen zo plakkerig als in de Poele- en Peperstraat. Vooral wanneer het einde van de tentamenweek over gaat in een feestweek. Het hart van het uitgaansleven in Groningen telt talloze studentenkroegen waaronder 't Golden Fust, Het Feest, Shooters en De Negende Cirkel. Ben jij niet zo'n studentikoze nachtbraker? In de zomermaanden vind je in de Poelestraat ook veel terrasjes. En die zijn ook ontzettend gezellig als je geen student (meer) bent.

Waar studerend en onderzoekend Groningen samenkomt

Zernike Campus - Niet perse een party place, maar wel degelijk een plek waar dagelijks vele studenten komen, is de Zernike Campus. Naast de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool werken hier ook andere bedrijven en instellingen met passie voor onderzoek, opleiding en ondernemerschap. Er vinden interessante ontwikkelingen plaats op het gebied van Healthy Ageing, Sustainable Society en Energie. Je vindt de campus op zo’n 10 minuten fietsen in noordelijke richting vanaf de stad. Alles is er aanwezig voor een dagvullend studieprogramma: van supermarkt tot compleet sportcomplex en diverse lunch- en koffietentjes.

lees meer

De Costa del Grun

Hoornsemeer & Paterswoldsemeer - Wanneer het kwik boven de 20 graden stijgt, is het Hoornsemeer een populaire plek onder studenten. Neem je zwemkleding, een handdoekje en een paar biertjes of een fles rosé mee en ervaar de 'Costa del Grun'. Aan het meer vind je tevens diverse horecagelegenheden die uitstekend inspelen op het op-vakantie-in-eigen-stad-gevoel. Ga bijvoorbeeld uitgebreid dineren op één van de sushiboten van Paviljoen De Dame, strijk neer op de loungebanken bij Kaap Hoorn of kies voor een van de vele andere zonovergoten terrassen aan het meer. Op zijn Gronings gezegd: kon minder!

Lees meer

Krakende hersenen

Broerstraat - Je zou het door alle afleiding bijna vergeten, maar in eerste instantie komen studenten naar Groningen om te studeren. De Broerstraat, met de Universiteitsbibliotheek (UB) en het Academiegebouw, vormt het centrum van academisch Groningen. Met name tijdens de tentamenperiodes wordt in en om de UB hard gezwoegd. Wie heel stilletjes voorbij loopt, kan de hersenen van ruim 2.200 studenten in de UB horen kraken.

Lees meer

Nachtelijk snacken

Hoek, Hasret, Febo e.a. - Niet alleen de kroegen, maar ook de snackbars en kebabzaken zijn dagelijks tot laat geopend. En dat komt menig student maar al te goed uit, want de döner kebab is niet aan te slepen voor de hongerige nachtbrakers. Zin in een minder vlezige snack? Wandel dan verder naar de dichtstbijzijnde snackbar en probeer een eierbal. Deze overheerlijke vegetarische ragoutbal eet je nergens anders dan in Grunn. 

Lees meer

Het 'ouderejaars' plein

Uurwerkersplein - Studenten die hun wilde haren verliezen, zijn zij die het Uurwerkersplein boven de Peperstraat verkiezen. Zodra het leven wat serieuzer wordt, kun je vaak niet meer doordeweeks tot in de late uurtjes uitgaan, maar wordt op vrijdagmiddag genoten van een welverdiende VrijMiBo. Verscholen achter de Kromme Elleboog ligt het Uurwerkersplein. Hier kun je bij de Uurwerker een lekkere steenovenpizza eten, en drink je een speciaalbiertje bij De Pintelier om je weekend in te luiden.

lees meer

Speel The Game

Meer van het studentenleven in Groningen ontdekken? Speel ons 360-graden spel (EN) op game.groningen.nl en word een virtuele Groninger!

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief