Kardinge

Wat is er te doen?

Zilvermeer

Midden in Kardinge vind je het Zilvermeer, voor velen ook wel bekend als de Kardingerplas. Langs het meer is een strandje aangelegd waar het in de zomer prima vertoeven is. Bouw zandkastelen (of de Martinitoren) op het strand of neem een frisse duik in het water. Midden op het strand staat een modern paviljoen waar je terecht kan voor de nodige verkoeling en snacks. Een fijne plek om heen te gaan met je kinderen, maar ook ideaal voor een gezellige middag met je vrienden.

Bekijk

Klimcentrum Bjoeks

Bij Kardinge springt één ding meteen in het oog: een grote oranje toren stijgt boven alles en iedereen uit. Dit is de klimtoren Excalibur van klimcentrum Bjoeks. Met zijn 37 meter is de toren de hoogste vrijstaande klimtoren van Europa. Een mooie uitdaging voor de echte klimliefhebber. Maar ook beginners kunnen bij Bjoeks terecht. In het klimcentrum worden introductiecursussen gegeven voor mensen met nog maar weinig ervaring. Iedereen kan klimmen op zijn eigen niveau.

Bekijk

Met het hele gezin

In Kardinge vind je veel leuke opties voor een uitje met het hele gezin. Zo kunnen jonge gezinnen even helemaal los gaan in de grote indoor speeltuin van Ballorig. Liever iets meer uitdaging? Ga de strijd met elkaar aan op de racebaan en gooi alle kegels om op de bowlingbaan bij Kartracing & Bowling Groningen. Of ontdek wie de Tiger Woods van de familie is op de golfbaan van Pitch & Putt Groningen. Wie daag jij uit?

Bekijk

Weer eens wat anders

Zin in een sportieve dag, maar wil je een keer wat anders dan anders? Ook daarvoor kan je in Kardinge terecht. Ga bijvoorbeeld wakeboarden op het Zilvermeer bij Wakepark Groningen. Of laat aan de voet van de Kardingebult op een skateboard of je rolschaatsen je skills zien op een skatebaan. En wanneer je bij 30 graden zin hebt in wintersport en wilt skiën, dan kan je terecht bij Snow- en Outdoorlimits. Hier sta je het hele jaar door op de lange latten, maar kan je ook terecht voor leuke buitenactiviteiten zoals boogschieten.

Bekijk

Kardingebult

Midden in het gebied ligt een enorme bult. De Kardingebult is met haar 30 meter boven zeeniveau het hoogste punt van de provincie Groningen. Tussen al het groen lopen verschillende wandelpaden naar de top. Bovenop vind je een uitkijktoren. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Stad en Ommeland. Herken jij alle iconische gebouwen van de stad? Wanneer je weer naar beneden wilt kan je er ook voor kiezen dit te doen met een mountainbike via het speciaal daarvoor aangelegde parcours, mits je natuurlijk zelf de benodigde mountainbike mee naar boven hebt genomen.

Natuurgebied

Een groot deel van Kardinge bestaat uit natuur. Tussen de wijken Lewenborg en Beijum ligt het Natuurgebied Kardinge. Hier wandel of fiets je langs graslanden, moerassen en door bossen. Het natuurgebied zit ieder jaargetijde vol leven en er leven dan ook allerlei vogels. In een afgezet gedeelte van het gebied kan je oog in oog komen te staan met de kudde Schotse Hooglanders die er leeft. Spannend, maar zolang jij hen niets doet, doen ze jou ook niets. Het natuurgebied is een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Bekijk

Natuurspeeltuin OERR

Aan het Koerspad vind je de natuurspeeltuin OERRR van Natuurmonumenten. Een plek waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven in de natuur. Geen strakke speeltoestellen, maar een plek waar ze kunnen uitwaaien, ontdekken en hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Ze mogen er hutten bouwen, ravotten, spelen met zand en er is een waterloop waar kinderen zelf water in kunnen pompen. Een plek waar álle kinderen de ruimte krijgen om zelf spelenderwijs de natuur te ontdekken.

Bekijk

Plukbos

Midden in Natuurgebied Kardinge vind je een heus Plukbos. Hier staan zo’n 60 fruit- en notenbomen en er zijn een aantal veldjes met wildfruitstruiken. Je mag er zelf je eigen bakje fruit plukken. Het bos is bijzonder: in tegenstelling tot veel andere pluktuinen krijgen de bomen er de ruimte om zoveel mogelijk uit te groeien en worden ze niet klein gehouden. Het beste moment om te plukken is in de zomer of het begin van de herfst. De vrijwilligers die het bos onderhouden vertellen je daar graag over.

Bekijk

Sportcentrum Kardinge

Het meest bekende onderdeel van Kardinge is misschien wel het grote sportcentrum. Bedenk een sport en waarschijnlijk kan je het hier wel doen. Het multifunctionele centrum bevat onder andere een groot subtropisch zwembad mét golfslagbad en een glijbaan. Ook zijn er twee schaatsbanen, een 400 meter baan en een ijshockeybaan. Op het middenterrein van de 400 meter baan en buiten zijn verschillende tennisvelden waar je je backhand kunt perfectioneren. Verder is er ook een dojo en zijn er meerdere sporthallen. Er is ruimte voor iedereen. 

Bekijk

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief