Meerstad

Wat is er te doen?

Het water op

Spring jij spontaan in de actiemodus zodra je water en zand ziet? Supboarden, kajakken, kiten, windsurfen, het kan allemaal bij strand Meerstad. Huur een kano of supboard en ga lekker het water op. Voor de kiters en windsurfers is er bij de uitkijktoren een plek gereserveerd om te water te gaan. Zo kan iedereen veilig genieten van het Woldmeer. 

Bekijk

Strand Meeroevers

Een kleinschalig recreatiestrand met alle voorzieningen voor een leuke en actieve dag. Het water bij Strand Meeroevers is sinds 2020 officieel zwemwater. Perfect voor een ontspannen stranddag dus. Het strand bestaat volledig uit zand dat overgaat in de zandbodem van het meer. Aan de achterzijde loopt een groenstrook waar je op een zelf meegebracht kleedje heerlijk kunt uitkijken over het water.

Bekijk

Park Meerstad

Park Meerstad ligt aan het Woldmeer en is het allereerste park in Nederland dat samen met een beeldend kunstenaar is ontworpen. Dit landkunstproject van 10 hectare is tevens het grootste landkustproject van Nederland. Hier geniet je van prachtige vergezichten over het Woldmeer. Tussen de grasheuvels door vind je talrijke soorten bomen, struiken en bloemen, en een waterpartij die het park halverwege doorsnijdt. Aan de zuidkant van het park ligt een speelterrein met stapstenen in het water, klimbomen, een trekvlot, kabelbaan en ruimte voor het bouwen van hutten.

Bekijk

Het StrandHuis

Het StrandHuis is een heus strandpaviljoen dat het hele jaar open is voor lunch, lounge en diner. Neem plaats op het terras en kijk uit over het Woldmeer, terwijl je geniet van heerlijke gerechten.

Bekijk

Wandelen en hardlopen

In en om Meerstad zijn meerdere wandelroutes waarmee je het gebied, het Woldmeer en de omliggende dorpen kunt verkennen. Voor bewoners zijn het heerlijke zondagmiddag- en zomeravondwandelingen, voor bezoekers een ontspannen en leuke manier om het gebied te ontdekken. Eén van die wandelingen is het Ommetje Meerstad, Middelbert en Engelbert. Ommetjes zijn korte wandelroutes, die door Landschapsbeheer Groningen en bewoners zijn uitgezet in en rond hun dorp in de provincie Groningen. Vaak lopen ze over historische paden. 

Bekijk

Bereikbaarheid

Met de auto: Meerstad ligt tussen de stad Groningen en het natuurrijke landschap van Slochteren en is goed bereikbaar met de auto. Vanaf het centrum van Groningen is het 14 minuten rijden. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Met de fiets: Met de fiets doe je er ongeveer 20 minuten over om Meerstad te bereiken vanaf het centrum van Groningen.

P+R Meerstad: P+R Meerstad ligt aan de Driebondsweg. De gratis Park and Ride heeft ongeveer vierhonderd parkeerplaatsen. Er zijn fietskluizen en overdekte, afgesloten fietsenstallingen voor bedrijven. QLink lijn 5 rijdt vanaf Tersluis langs het UMCG en het centrum naar het Centraal station Groningen. Meer hierover lees je op de website van Groningen Bereikbaar.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief