Mark Kooijinga en Magne Beukema

Bustotaal

Maak kennis met Mark Kooijinga en Magne Beukema van Bustotaal. Je vindt deze onderneming voor haard-, tuin- en dierproducten op Het Aanleg 21 achter de bezinepomp. Het bedrijf is onderdeel van de Logispan Groep, een toonaangevende leverancier van biomassa-, resthout- en retailproducten aan klanten in heel Europa.

Best bewaarde geheim

Mark, een geboren en getogen Winsumer, is al een jaar werkzaam bij Bustotaal. Hij is verantwoordelijk voor het zorgvuldig verwerken en plannen van alle activiteiten om ervoor te zorgen dat het logistieke proces soepel verloopt. Magne woont al sinds zijn jeugd in Winsum en is via Promotie Winsum actief betrokken bij de promotie van het dorp. Sinds het begin van dit jaar richt hij zich voornamelijk op de inkoop van grondstoffen voor het moederbedrijf Logispan. Een van de producten waar Mark en Magne trots op zijn, zijn de houtpellets van hun eigen merk, Pelfin. In het seizoen worden er per week 200 volle pallets door Bustotaal door heel Europa verscheept. Als je daarbij de afhaal-klanten optelt, is het duidelijk dat er sprake is van een aanzienlijk logistiek proces. "We noemen onszelf wel eens gekscherend het best bewaarde geheim van Winsum," zegt Mark.

“Kom gerust eens langs, we staan altijd met een glimlach voor je klaar.”

Het is hier werkelijk prachtig

Sinds Winsum is uitgeroepen tot het mooiste dorp, kijken Mark en Magne met een nieuwe blik naar hun woonplaats. "Het is hier werkelijk prachtig," merkt Mark op. Magne voegt eraan toe dat het levendige ondernemers- en verenigingsleven veel kansen biedt waar ze nog meer op kunnen inspelen. "Ik fiets al jarenlang dagelijks over de Boogbrug," vertelt Mark. "Maar sinds de benoeming zie ik daar mensen foto's maken en bekijk ik het toch anders." Ook Magne, die aan het Winsumerdiep woont, heeft door de regelmatige uitleg van dorpsgidsen meer aandacht gekregen voor de geschiedenis van het dorp. "Het huis van mijn buurman is bijvoorbeeld gemaakt van restanten van de oude steenfabriek. Als je meer over deze details weet, krijg je er automatisch meer oog voor."

Drive-in

Bustotaal kijkt vooruit naar groei in de toekomst. In de tweede helft van dit jaar zal een nieuwe drive-in locatie worden geopend, waar zowel bedrijven als particulieren alle producten gemakkelijk kunnen aanschaffen en inladen. Ben je nieuwsgierig naar de haard-, tuin- en dierproducten? Op de website www.bustotaal.nl vind je alle mogelijkheden. Langskomen mag natuurlijk ook.

Contact

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief