Natasja Schripsema

&Bubbels

Maak kennis met Natasja Schripsema van &Bubbels. Je vindt deze bruisende onderneming in de voormalige stoomtimmerfabriek aan de Trekweg naar Onderdendam, vlakbij het station. Het concept van &Bubbels is ontstaan vanuit de overtuiging dat het belangrijk is om zoveel mogelijk onvergetelijke herinneringen zelf te creëren. Natasja heeft al haar favoriete bezigheden gecombineerd tot haar eigen bedrijf. Zo geeft ze kookworkshops, organiseert wijnproeverijen met wijnen die ze zelf heeft geïmporteerd, en ze is ze actief in het plannen van bruiloften en evenementen.​

Kookworkshops van Grieks tot Gronings

Of je nu interesse hebt in tapas, Griekse, Japanse of Groningse gerechten, bij &Bubbels verwelkomt Natasja haar gasten altijd met een lekker glas bubbels. "We beginnen met het bespreken van snijtechnieken, daarna ga je zelf aan de slag om je eigen maaltijd te bereiden, die je vervolgens ook mag opeten." Wat er overblijft, krijgen de deelnemers samen met een &Bubbels kookschort mee naar huis, op voorwaarde dat ze beloven om Natasja een foto te sturen wanneer ze de maaltijd thuis nog eens hebben klaargemaakt. Wat de workshops bij &Bubbels uniek maakt, is dat je al vanaf twee personen bij Natasja terecht kunt.

“Ik vind dat je niets in het leven zonder bubbels kunt doen.”

Verliefd op Winsum

In 2022 zagen Natasja en haar man de oude stoomtimmerfabriek voor het eerst, en ze werden meteen verliefd. Ook Winsum maakte indruk op hen. "Winsum is een prachtig dorp en voelt echt als een warme gemeenschap. Ik ben hier met open armen ontvangen; de mensen zijn vriendelijk en tonen oprechte interesse in wie ik ben en wat ik doe." Natasja had nooit verwacht dat ze ooit in Groningen zou gaan wonen. "Ik heb nog geen moment spijt gehad en weet nog steeds niet precies waarom, maar er was iets in mij dat zei: we gaan ervoor. En het heeft gewoon ontzettend goed uitgepakt."

Altijd welkom

Het verschil met kookworkshops in de Randstad is dat Groningers graag op tijd komen, en vaak zelfs een kwartier te vroeg, vertelt Natasja lachend. Een ander verschil is dat naast de Japanse en Griekse keuken, nu ook een workshop over de Groningse keuken op het programma staat. Bij &Bubbels is iedereen zeven dagen per week welkom. “Ik raad wel aan om tussen 12 en 14 uur te komen, want van koken krijg je honger, en als je te laat bent, lig je onder tafel in plaats van eraan.”

Contact

&Bubbels
Trekweg naar Onderdendam 5C
9951 TE Winsum
www.enbubbels.nl

 

 

 

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief