Bijzonder overnachten in Westerwolde

Slapen in een oude treinwagon, een wijnvat of een pipowagen. Wanneer je houdt van bijzondere en avontuurlijke overnachtingen dan kan je in de regio Westerwolde je hart ophalen. Er zijn een heleboel leuke plekjes voor een overnachting om nooit te vergeten.

STARwagon | Slapen in een treinwagon

Stadskanaal - Neem een retourtje naar het verleden in de STARwagon van Museumspoorlijn S.T.A.R in Stadskanaal. Na een nostalgisch dagje treinen tussen Veendam en Musselkanaal stook je de houtkachel op en overnacht je in de geest van de veenontginners, sober maar gezellig, te midden van spoorgeschiedenis.

Lees meer

Hotelkamerhuisje | Overnachten op het boerenland

Bourtange – Logeren in een vrijstaand hotelkamerhuisje op het boerenland. Hier ervaar je het kalme ritme van het rijke buitenleven: uitrusten, dineren en overnachten in een comfortabel tweepersoonshuisje met alle luxe van een driesterrenhotel. Wanneer je door de ramen naar buiten kijkt heb je vrij uitzicht op het Westerwoldse landschap.

Lees meer

Camping Roelage | Dromen in een wijnvat

Ter Apel – Zin om naar de camping te gaan, maar heb je zelf geen tent? Dat maakt op Camping Roelage helemaal niets uit. Hier kan je namelijk overnachten in twee omgebouwde wijnvaten. Tijdens je unieke overnachting word je van alle gemakken voorzien.

Lees meer

Hunebedkamer | Prehistorisch overnachten

Stadskanaal – Slapen in de prehistorie onder de stenen. Tussen de vellen leer door en langs de leemmuur en de stokast kom je in de 'Hunebedslaapkamer' van City Hotel Stadskanaal. Hier slaap je onder een grote deksteen op een groot rond bed. Tijdens je verblijf voelt het net alsof je terug bent in de steentijd.

Lees meer

Boerderij De Klaproos | Slapen in een pipowagen

Onstwedde – In het gehucht Smeerling vind je B&B Boerderij De Klaproos. Verscholen tussen het groen staan er op het erf ook twee pipowagens waarin je kan overnachten. De wagens zijn ingericht als compacte tweepersoonshuisjes en beschikken allebei ook over een eigen tuin die je mag gebruiken. Geniet van de prachtige vergezichten en zonsondergangen die Westerwolde te bieden heeft.

Lees meer

BuitenWedde | Slaaphutjes midden in de natuur

Wedde – Aan de rand van het dorp Wedde ligt de woonboerderij BuitenWedde. In de woonboerderij zitten een aantal (groeps-)appartementen en even verderop vind je een aantal knusse slaaphutjes. Hier heb je het gevoel alsof je op de camping staat, terwijl je gewoon in een lekker bed slaapt. Het perfecte startpunt om de natuur te ontdekken.

Lees meer

De Kapschuur | Slapen in een tipi

Stadskanaal – Op het terrein van camping de Kapschuur bij Stadskanaal kan je allemaal bijzondere manieren van overnachten vinden. Slaap in een trekkershut, barelio of in de B&B. Wat hier ook kan is slapen in een tipitent. Een avontuurlijke manier van overnachten, maar wel met het comfort van een stevig matras.

Lees meer

Logementen in Vesting Bourtange | Slapen in 1742

Bourtange – In de moerassen van Westerwolde ligt de onneembare vesting Bourtange. Hier ga je terug naar het jaar 1742. In de voormalige soldatenbarakken en het koetshuis in het centrum van het dorp zijn twaalf comfortabele hotelkamers gerealiseerd. Een unieke overnachtingsmogelijkheid in een stukje Nederlandse historie.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief