Tips voor singles in Groningen

Voor vrijgezellen is de periode rond Valentijnsdag niet altijd de favoriete tijd van het jaar. Daarom willen we in plaats van de verliefde stelletjes dit keer de singles inspireren met leuke tips. We zochten een paar solistische bezigheden uit. Leuke activiteiten die je perfect in je uppie kunt ondernemen. Van theatercursus tot vissen. Als single in Groningen ben je niet alleen.

Speel spelletjes

Weinig geluk in het spel der liefde? Mens erger je niet. Misschien dat je tijdens een potje Yahtzee wel hoge ogen gooit. Daag je vrienden uit voor een balletje jeu de boules bij BOEL of toets je geluk tijdens de ouderwetse bingoavond in café Kult. Groningen telt verschillende cafés waar je naar hartenlust spelletjes kunt spelen. Ook een leuk idee voor een (eerste) date trouwens.  

spelletjescafés in Groningen

Ga een dagje shoppen

Als er iets is dat uitermate geschikt is als solo-activiteit dan is het wel winkelen. Lekker op je gemak winkel in, winkel uit. Niemand die verveeld voor het pashokje staat te wachten terwijl jij de zoveelste broek aan het passen bent. Met zowel grote modewinkels als knusse boetieks, bieden Stad en Ommeland volop keus voor je nieuwe garderobe. Wij hebben een paar leuke adresjes voor je uitgezocht. 

Winkeltips voor een nieuwe garderobe

Werk aan je keukenskills

Wie maakt de lekkerste soep van heel Stad en Ommeland? Jij natuurlijk! Een beetje opscheppen mag best. Zeker als het om je kookvaardigheden gaat. Je zult zien: binnen de kortste keren sta je een diner voor twee te maken. En hoe leuk is het om je date te verrassen met een oer-Gronings menu? Van hartig tot zoet, van Groninger mosterd- of aspergesoep tot Fladderak kwarktaart of poffert.

Groningse recepten

Ontdek je talent

Naast dat het voor iedereen belangrijk is om jezelf te blijven ontwikkelen, wordt het hebben van een hobby of talent vaak aantrekkelijk gevonden. Heb jij je passie nog niet ontdekt? Geen nood. VRIJDAG biedt verschillende cursussen in muziek, theater en beeldende kunst door de hele provincie. En voor de meeste cursussen kun je vooraf een proefles komen doen. Kortom: een leuke manier om het talent in jezelf te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. 

cursusaanbod bij VRIJDAG

Sla wat aan de haak

Even geen zin in mensen om je heen? Trakteer jezelf dan op een stilteretraite aan het water. Door te gaan vissen, bijvoorbeeld. In de plaatselijke vijver of aan het Wad. Er zwemmen immers meer vissen in de zee. Al hengelend aan de waterkant zul je merken dat deze activiteit spanning en ontspanning tegelijk brengt. En als het even meezit ga je niet alleen naar huis.

Vissen in Groningen

Blijf in beweging

Bewegen is goed voor je. Zowel voor je mentale als voor je fysieke gestel. Je kunt natuurlijk in je eentje naar de sportschool, maar in groepsverband sporten is extra gezellig én motiverend. Ga bijvoorbeeld mee met een Groningen City Running tour. Een leuke manier om Groningen nog beter te leren kennen terwijl je in groepsverband calorieën verbrandt. De tours zijn er voor wandelaars en voor hardlopers, voor beginners en gevorderden. 

Groningen City Running

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief