Ateliers en galeries

In Midden-Groningen

Niet alleen in de stad, maar ook in de provincie kun je als kunstliefhebber je hart ophalen. Of je nu houdt van kleine artistieke galeries of van eigenzinnige ateliers, in Midden-Groningen zijn er genoeg manieren om kunst te bewonderen.

Kunstuitleen ARTOS | Kunst in huis

Slochteren - Thuis genieten van kunst? De collectie van ARTOS - Kunstuitleen Slochteren bevat ruim achthonderd kunstwerken in verschillende stijlen en allerlei technieken: beelden, etsen, fotografie, keramiek, olieverven, sieraden en tekeningen. En er zijn ook regelmatig exposities in het gebouw.

Lees meer

Atelier Lydia Jonkman | Kleurrijke schilderkunst

Siddeburen - Bij de workshops van kunstenares Lydia Jonkman leer je de fijne kneepjes van het schildersvak. Ze staat bekend om haar vrolijke, kleurrijke schilderijen van het mooie Groninger land, dieren en bloemen. Regelmatig geeft ze inspirerende teken- en schilderlessen in haar atelier, voor zowel kinderen als volwassenen. Plezier staat hier altijd voorop.

Lees meer

Kultuureiland Damsterplas | Knutselen en ravotten

Tussen Steendam en Siddeburen - Kultuureiland Damsterplas is een fantastische grote plek midden in de natuur. Hier laten kunstenaars met verschillende achtergronden kunst, cultuur, innovatie, natuur en duurzaamheid samensmelten tot een artistiek en attractief belevenispark. In de zomer zijn er workshops speksteen bewerken voor kinderen of pottenbakken voor volwassenen. In de herfst kan er geknutseld worden met pompoenen of kastanjes. Natuurlijke materialen zijn altijd het uitgangspunt.

Lees meer

Galerie Beeldenkunst | Beelden uit een ruwe, grillige steen

Sappemeer -  Beelden uit een ruwe, grillige steen maken is de grootste passie van Tetdy Stol van Galerie Beeldenkunst. In de steen zit vaak al een vorm verscholen die met raspen, beitelen en polijsten tevoorschijn komt. Naast beeldhouwen houdt Stol zich bezig met schilderen, keramiek, mozaïek en grafiek. Geïnspireerd door de natuur, een verhaal of zomaar een stuk bruikbaar materiaal, ontstaan er gevarieerde werken in haar atelier.

Lees meer

Museum Lammert Boerma | Grote schilderijen

Borgercompagnie - In het museum toont de Groninger kunstenaar Lammert Boerma zijn bijzondere meesterwerken. Boerma gebruikt een schildertechniek uit de 17e eeuw met een onderlaag van tempera waarover hij met olieverf gelaagdheid aanbrengt. Zijn vaak grote schilderijen vormen een mengeling van realistisch-surrealistische en symbolische tendensen. Naast schilderijen herbergt het museum ook beelden, foto’s, tekeningen en een collectie oldtimer-bromfietsen uit de jaren ’50 en ’60, allemaal uitgestald in de dertien vertrekken met elk zijn eigen kleur en stijl.

Lees meer

Atelier De Draai | Geboeid door hout

Hoogezand - De één ziet er duidelijk een gezicht in, de ander een vrouw met uitgestrekte armen. De houten kunstwerken van Albert Jan Rouwkema zijn vatbaar voor meerdere interpretaties. In Atelier De Draai bewerkt hij het hout met de draaibank, maar combineert het ook met glas of metaal. Soms laat hij het juist ongepolijst en blijft de ruwe oorspronkelijke vorm zichtbaar. En zijn materiaal komt altijd uit de nabije omgeving.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief