Grote Markt

Middelpunt van Groningen

Aan de voet van de Martinitoren ligt de Grote Markt. Een plek waar van oudsher wordt gehandeld. Het plein biedt ook al tweehonderd jaar onderdak aan het historische stadhuis. Hier slenter je langs de marktkraampjes. Of neem plaats op een van de terrasjes.

Hart van de stad

Op het plein word je omringd door kenmerkende gebouwen. Centraal staat het stadhuis. Dit gebouw uit 1810 is het hart van de Groningse politiek. Al meer dan 200 jaar worden hier de besluiten genomen over de toekomst van de stad. Aan de andere kant van de Grote Markt vind je het meest iconische gebouw van de regio, de Martinitoren. Op de stoep van deze 97 meter hoge parel werden oorlogen gewonnen en verloren. De toren hield stand en is nog altijd het hoogste gebouw van de stad. Klim omhoog en kijk uit over heel de regio.

Boordevol gezelligheid

Al zo lang als men zich kan herinneren wordt er op de Grote Markt gehandeld. Meerdere malen per week kan je hier langs de marktkraampjes slenteren. Aan de randen van de markt kan je terecht voor een hapje en een drankje op een van de terrassen. Neem plaats voor de monumentale gevel van de Drie Gezusters, op het grote terras van het Market Hotel of onder de rook van de d’Olle Grieze bij de Kostery. Er is genoeg te ontdekken.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief