Activiteiten tijdens de stakingsdagen

Omdat leraren gaan staken, sluiten veel scholen in Groningen hun deuren op donderdag 30 en vrijdag 31 januari. Dit maakt dat veel ouders spontaan 2 extra vrije dagen met de kinderen hebben. Maak van de nood een deugd, en ga samen iets leuks doen! Er valt buiten school namelijk ook een heleboel op te steken. Op deze plekken wordt tijdens de stakingsdagen iets extra's georganiseerd voor de kids. 

Speurneuzenspeurtocht en meer | Groninger Museum

Donderdag en vrijdag - Wil je tijdens de stakingsdagen leuke dingen doen en zien waar je ook nog eens wat van opsteekt? Kom dan naar het Groninger Museum. Ga op onderzoek uit en ontdek het museum als een echte speurneus met de speurneuzenspeurtocht. Of ga met allerlei leuke doe-activiteiten aan de slag in de ontdekkingsruimte. Crea bea's kunnen in het atelier aan de slag met verschillende materialen. Per kind heeft één begeleider gratis entree, en kinderen tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen. 

Meer lezen

Kinderrondleiding | Noordelijk Scheepvaartmuseum

Donderdag en vrijdag - Tijdens de stakingsdagen kan je in het Noordelijk Scheepvaartmuseum meedoen met een kinderrondleiding. De rondleider laat je zijn favoriete museumobjecten zien en vertelt daarbij spannende verhalen. De rondleidingen duren een half uur en beginnen om 11:00, 13:00 en 16:00 uur. Entree en deelname voor kinderen is gratis tijdens de stakingsdagen.

Meer lezen

Staakvermaak in het Forum | Forum Groningen

Donderdag en vrijdag - Tijdens Staakvermaak kan je in het Forum Groningen van alles beleven. Op donderdag leer je hoe je je eigen stop-motion filmpjes kunt maken. Bedenk je eigen verhaal en maak met behulp van een camera, een iPad en wat leuke ingrediënten je eigen animatiefilmpje. Daarnaast kan je op donderdag en vrijdag meedoen met het knutselfeestje. In het medialab staan knutselspullen en een kist met verkleedkleren voor je klaar. 

Meer lezen

Kijken, bouwen en spelen | Het LEGiO museum

Donderdag en vrijdag - Het LEGiO museum in Grootegast is een museum over alles wat te maken heeft met LEGO®. Hier kun je kijken, bouwen en spelen. Je vindt dit museum in het oude LEGO Nederland pand aan de Legolaan. Speciaal voor de stakingsdagen is het museum ook op donderdag open, van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer lezen

Ontdek de natuur | DoeZoo

Donderdag en vrijdag - De natuur saai? Dan ben je nog nooit in DoeZoo (Leens) geweest. Hier wordt de natuur een spannende belevenis, waar op donderdag en vrijdag nóg meer te doen valt. Beschilder een dierfiguur, maak een wandelende tak, prepareer een sprinkhaan of maak een bijenwaskaars.

Meer lezen

Knutselen | GRID Grafisch Museum Groningen

Donderdag en vrijdag - In een workshop van 30 minuten maak je op donderdag je eigen verjaardagsslinger van bladzijden uit oude afgekeurde boeken. Vervolgens ga je deze versieren door middel van de Werkmantechniek of met stempels. Op vrijdag kun je in het GRID je eigen tekening maken in foam. Kies een kleur inkt en rol je werkje in. Vervolgens mag je een aantal kaarten afdrukken onder een klein persje. De workshops starten elk heel en half uur, van 13.30 tot 16.30 uur. Prijs: €3,25.

Lees meer

De Nationale Voorleesdagen | Bibliotheken in Groningen

Tot en met zaterdag - Lees jij vaak voor? Zo niet, dan is nu een goed moment om te beginnen! Voorlezen is niet alleen heel goed voor de taalontwikkeling van kinderen, het is ook nog eens heel erg gezellig. Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het in alle bibliotheken een voorleesfeest. Denk aan een voorleesmiddag, een voorleesontbijt of zelfs een speciale theatermiddag. Kijk in de agenda voor de activiteiten bij jou in de buurt.

Meer lezen

Ontdek ook