Streekproducten

Zo smaakt Groningen

Het land, het wad en het water geven pure streekproducten. Zie hoe het groeit, proef hoe het smaakt. Hier eet je wat het wad schaft. Pittige mosterd, bitter bier, zilte zeekraal, lichtzure wijn en broodjes van eigen graan en suiker. Tast toe. Gelukkig ben je in Groningen.

"De eierbal: UNESCO erfgoed op je culinaire bucketlist"

Groninger Genever Stokerij: stoken met Gronings graan

In Oostwold, midden in het Oldambt, is de Groninger Genever Stokerij gevestigd. Hier wordt allerhande lekkers gestookt. Van jenever tot likeuren. En dit op een bijzondere plek: de voormalige graanschuur van Europa. Ontdek wat de stokerij van Freek en Henriëtte zo bijzonder maakt. 

Lees meer

Koffiestation: bonen van ver lokaal gebrand

Van iets alledaags iets bijzonders maken. De missie van Koffiestation. Al tien jaar lang branden ze de beste koffie. Gewoon in de Oosterparkwijk. Wat begon in een kelder is uitgegroeid tot een florerend bedrijf met onder andere een horecazaak. Koffie moet je beleven, vinden ze. ''Met een kop lekkere koffie begint elke dag goed.''

Lees meer

Chocoladedroom: cacao van ver met de ambacht van hier

Een goed stuk chocolade van een flinke reep. Wie heeft er niet ooit van gesnoept? Maar chocolade is meer dan dat. Dat weten ze bij Chocoladedroom uit het Groningse Niekerk maar al te goed. Hier wordt echte chocolade gemaakt: van de beste cacao, met cacaoboter. En met de hand gemaakt. Van bonbons tot letters en alles er tussenin. ''Chocolade is een belevenis die je moet proeven.''

Lees meer

Lokaal lekkers van Knol's Koek

De beste dingen komen bij je uit de buurt. Zo ook de koeken van Knol. Al bijna honderd jaar worden deze lekkernijen in Groningen gemaakt. Ambachtelijk en met de hand. Op dezelfde manier als grootvader Knol dat deed. Neem een kijkje bij de bakkerij aan het Hoendiep. Om je alvast lekker te maken voor een plakje bij de koffie. 

Lees meer

Doen in Groningen

Ontdek ook

#streekproducten

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief