Nationaal Park Lauwersmeer

Waar de natuur ongestoord zijn gang gaat

Natuurlijk zat er een plan achter de afsluiting van de Lauwerszee in 1969. Maar niemand had kunnen voorspellen dat het Lauwersmeergebied een van de mooiste natuurgebieden van Nederland zou worden. Deze combinatie van vergezichten op de horizon, schitterende flora en fauna en zo veel ruimte voor recreatie vind je nergens anders.

Dark Sky Park

Dark Sky Park

Dark Sky Park

Op pad met kinderen

Vogels kijken

Varen

Wandelen

Fietsen

Paradijs voor recreatie

Nationaal Park Lauwersmeer is een paradijs voor watersportliefhebbers. Zeilen, kano├źn, surfen, kitesurfen, zwemmen; alles is mogelijk in dit ongerepte gebied. Je boot leg je aan in een van de jachthavens of bij de kleine eilandjes in het midden van het meer. Meer een landrot? Ook te voet of op de fiets ben je dagen, zo niet weken, zoet als je alles wilt zien. Elk seizoen komen er nieuwe themaroutes, tochten en ommetjes bij. Of trek je eigen plan en fiets met het knooppuntennetwerk van dorp naar dorp. Om de paar kilometer pak je een terrasje en kijk je uit over het water.

Paarden, koeien en zeearenden

In Nationaal Park Lauwersmeer zie je konikpaarden voorbij galopperen. Even verderop staan Schotse hooglanders tevreden te grazen. Zo gaat de natuur hier al jaren ongestoord zijn gang. Vooral de liefhebbers van vogels halen hun hart op in Nationaal Park Lauwersmeer. Dat hier de magnifieke zeearend broedt, is inmiddels wel bekend. Wat hier verder hupst, rondvliegt en langstrekt: dat zie je vanuit een van de vele vogelkijkhutten.

Ontdek ook