Routes

Wat zoek je

Sorteer op:

9 resultaten

Langs de kerken
Marsum

Tijdens deze route ontmoet je tal van prachtige kerken tussen de stad Groningen en Delfzijl. Vaak staat de deur al open of je leent even de sleutel bij de buren. Onderweg ontdek je hoe mooi en rijk dit land is.
(40,1 km)
Recreatief
Dagwandeling Graanrepubliek
Oldambster boerderij midwolda

Hier gebeurde het allemaal: de grootschalige teelt van graan, de rijkdom voor de herenboeren, de wrijving die de kloof tussen arm en rijk veroorzaakte. Een wandeling van 18 kilometer door het landschap van Oldambt maakt de woelige geschiedenis tastbaar.
(17,9 km)
Wandeltocht
Wind mee naar de molen
Wind mee naar de molen

Als je het Groninger land doorkruist kom je langs bijzondere plekken. Daar waar de tijd stil lijkt te staan. Waar de wind omarmt wordt. Waar producten op een ambachtelijke manier worden gemaakt. Onderweg naar deze plekken vergaap je je aan de noordelijke natuur. Ga met ons mee op reis door eigen achtertuin.

Deze fietsroute neemt je mee van Groningen naar Feerwerd. Van stad naar ommeland. Richting korenmolen de Joeswert, waar gemalen wordt op ambachtelijke én biologische wijze. Er zijn vele wegen die naar de molen leiden. Fiets met de onze mee of kies je eigen!

2 uren (22,4 km)
Recreatief
Wandelroute Appelbergen
Appelbergen

Trek je stevige schoenen aan en stap de natuur in. Als je wandelt door Appelbergen proef je de geschiedenis van het gebied. De preshitorische pingoruïnes, kratermeertjes met smeltwater, zijn een knipoog naar de laatste ijstijd. Of wat dacht je van de diepe geulen in het veld. Dit zijn middeleeuwse karrensporen. De wind had jaren vrij spel en waaide het losse zand tot de nog steed zichtbare zandheuveltjes. Hier komt de naam 'bergen' dan ook vandaan. Het eerste gedeelte, 'Appel', verwijst officieel naar de vele dennenappels. Maar wij Groningers leggen de klemtoon liever op de 'e' in plaats van de 'a', omdat het bosrijke gebied voorheen een militair oefenterrein was. Een ingeburgerde gwoonte
Deze wandelroute volgt de gele paaltjes die verspreid staan over het gebied en neemt je mee van bos tot grasland. De onderstaande video en foto's prikkelen om op pad te gaan.

1 uur 20 minuten (6,5 km)
Recreatief
Langs het Reitdiep
Zoutkamp

Deze tocht leidt je door het unieke Reitdiep- of Hunzedal. Onderweg geniet je van prachtige dorpen, kerken en uitzichten over het eeuwenoude wierdenland. De route is zestig kilometer lang maar laat zich makkelijk inkorten of uitbreiden.
(58,7 km)
Recreatief
Lekker Oldambt: een smakelijke fietstocht
Fietsen

Het lekkerste van Groningen vind je buiten de gebaande fietspaden. Sappige appeltjes, peren en ambachtelijk gestookte graanjenever. Deze fietsroute dwars door het Oldambt neemt je mee langs smaakvolle plekken. Waar streekproducten met liefde gemaakt, bereid en verkocht worden. Een smaakvolle fietstocht door Oost-Groningen. 

Fietsknooppunten

Laat jij je liever leiden door knooppunten? Download dan deze kaart. Weliswaar iets vereenvoudigd wat betreft het aantal tussenstops, maar deze knoopputenroute brengt je langs dezelfde 8 bezienswaardigheden. Zo blijkt maar weer: er zijn meerdere wegen die naar Scheemda leiden. 

3 uren (26,0 km)
Recreatief
Met Mest en Vork route
Agrifood

Met de mest en vork fietsroute (nee, dat is geen spelfout) rijd je in 40 kilometer langs allerlei culinaire hotspots. Je moet er wel even flink voor doortrappen, maar dat is met al die mooie vergezichten en vriendelijke wierdendorpjes bepaald geen straf.
(39,7 km)
Recreatief
Door de veenkoloniën
Prummel

Tijdens deze tocht ontdek je de bijzondere geschiedenis van de Veenkoloniën: de strakke kanalen die door het landschap snijden, eindeloze lintdorpen met prachtige boerderijen en het rijke industrieel erfgoed.
(54,7 km)
Recreatief
van stad tot polder
Van stad tot polder

We nemen je op de fiets mee van stad tot polder. Langs dorpen en meren. Langs betoverende bospaadjes en uitgestrekte vergezichten. Deze route loopt vanaf de Martinitoren richting Zuidlaren en door de Kropswolderbuitenpolder en de Westerbroekstermadepolder vind je de weg weer naar de stad. Tijdens het fietsen zie je een hoop, maar stap ook een keertje af. Neem de tijd en pak je rust. Geniet van de pracht van de polder en het Groninger landschap.

(37,1 km)
Recreatief