Uitjes in het Lauwersmeergebied

Nationaal Park Lauwersmeer; een bijzondere wildernis, thuishaven voor Schotse Hooglanders, Koninkpaarden en de magnifieke zeearend. Maar ook een paradijs voor watersportliefhebbers, wandelaars en fietsfanatiekelingen. Kortom: het bezoeken meer dan waard. En in het voorjaar extra mooi! Daarom helpen we je op weg met een overzicht van de leukste uitjes in het lauwersmeergebied.

Activiteitencentrum Lauwersnest

Het ideale startpunt om Nationaal park Lauwersmeer te verkennen is het Activiteitencentrum Lauwersnest. Vlakbij het centrum kunnen de kinderen hun energie kwijt in het nestbouw-bos. Voor de echte kleintjes hebben ze het Kabouterpad. Ook organiseren ze hier verschillende leuke activiteiten, zoals braakballen pluizen. Deze kun je vinden in de activiteitenkalender

Meer info

Eindeloos fietsen

Het stikt in Lauwersmeer van de fietspaden. Deze brengen je naar de meest bijzondere plekjes en prachtige uitzichtpunten. En er komen regelmatig nieuwe themaroutes, tochten en ommetjes bij. Kijk bijvoorbeeld eens naar de onlangs vernieuwde fietsroute Rondje Lauwersmeer.

Meer info

Vogels kijken

Het Lauwersmeergebied is van zichzelf al mooi, maar de dieren maken de omgeving nóg mooier. Zo vind je een groot aantal vogelsoorten in het Lauwersmeergebied, waaronder de zeearend. Elke eerste zondag van de maand vertelt de boswachter in het activiteitencentrum Lauwersnest jou alles over welke vogels er op dit moment te vinden zijn. En er zijn activiteiten waarbij je de vogels zelf kunt spotten!

Meer info

DoeZoo

Wanneer je zin hebt in wat meer spanning dan zou je zeker eens de DoeZoo moeten bezoeken. Hier kijken kinderen hun ogen uit. Van slangen om je nek tot kikkers kussen, niets is te gek. Wat minder mooi weer? Ook dan kun je gelukkig bij de DoeZoo terecht. Er is namelijk een heel groot overdekt gedeelte in deze dierentuin.

 

Meer activiteiten voor kinderen

Dark Sky Park

De natuur van het Nationaal Park Lauwersmeer is niet alleen overdag mooi. Het park is een van de enige plekken in Nederland waar het nog écht donker wordt. Als de zon ondergaat kun je de sterren bewonderen en komen de nachtdieren hun schuilplaats uit. Probeer eens een van de fiets of wandelroutes onder leiding van de sterrenwacht of boswachter.

Meer info

Eten en drinken

Na een actieve dag in het lauwersmeergebied moet de honger natuurlijk gestild worden. Met uitzicht over het meer kun je neerploffen bij Het Booze Wijf. Gevaren op het lauwersmeer? Dan kun je hier aanmeren met je eigen schip. Voor echte verse vis breng je een bezoek aan Schierzicht of  ’t Ailand. Deze laatste biedt ook workshops aan, voor als je bijvoorbeeld zelf vis wilt leren fileren.
 

Meer info