Uitjes in het Lauwersmeergebied

Nationaal Park Lauwersmeer; een bijzondere wildernis, thuishaven voor Schotse hooglanders, konikpaarden en de magnifieke zeearend. Maar ook een paradijs voor watersportliefhebbers, wandelaars en fietsfanatiekelingen. Kortom: het bezoeken meer dan waard. En in het voorjaar extra mooi! Daarom helpen we je op weg met een overzicht van de leukste uitjes in het lauwersmeergebied.

Eindeloos fietsen

Het stikt in Lauwersmeer van de fietspaden. Deze brengen je naar de meest bijzondere plekjes en prachtige uitzichtpunten. En er komen regelmatig nieuwe themaroutes, tochten en ommetjes bij. Aarzel niet en pak de fiets. 

Meer info

Vogels kijken

Het Lauwersmeergebied is van zichzelf al mooi, maar de dieren maken de omgeving nóg mooier. Zo vind je een groot aantal vogelsoorten in het Lauwersmeergebied, waaronder de zeearend. Elke eerste zondag van de maand vertelt de boswachter in het activiteitencentrum Lauwersnest jou alles over welke vogels er op dit moment te vinden zijn. En er zijn activiteiten waarbij je de vogels zelf kunt spotten!

Meer info

Dark Sky Park

De natuur van het Nationaal Park Lauwersmeer is niet alleen overdag mooi. Het park is een van de enige plekken in Nederland waar het nog écht donker wordt. Als de zon ondergaat kun je de sterren bewonderen en komen de nachtdieren hun schuilplaats uit. Probeer eens een van de fiets of wandelroutes onder leiding van de sterrenwacht of boswachter. Houd hiervoor de activiteitenkalender van Staatsbosbeheer in de gaten. 

Meer info

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief