Roadtrip door Zuid-Groningen

Ga je mee?

In Groningen vind je de mooiste geluksmomentjes. Vertrek op een roadtrip die je nooit meer zult vergeten. Het verhaal van het zuidoosten van Groningen is er een van tegenstellingen en verschillen. Van gigantische welvaart, turfwinning en zeevaart, maar ook van armoede en communisme. Van eigenzinnige ondernemers tot oude burchten en van unieke kunst tot prachtige natuurgebieden. Hier komt alles samen.

Lees meer
Gelukkig ben je roadtrip zuid

Even op de rem

"Hier werd vroeger op grote schaal turf afgegraven. De turfcentrale is nu een broedplaats voor creatievelingen."

5x duurzaam de provincie door

Deze zomer ontdek je Groningen met een van onze roadtrips. Omdat we natuurlijk goed willen zorgen voor de Groningse natuur, hebben we vijf duurzame vervoersmiddelen voor je op een rijtje gezet. Zo maak je de roadtrip nóg iets groener. 

Lees meer

Op avontuur met ons magazine

Groningen: een landschap voor fijnproevers. Waar nog zo veel te ontdekken valt. Lees vast het Groningen Magazine. Met highlights, routes en omwegen. Langs de onontdekte parels, vaak net even om het hoekje. Wij geven je de coördinaten, de ontdekking is aan jou: de allermooiste dorpen in het ommeland. Plekken waar het nog echt stil is en waar je de drukte uit je hoofd kunt laten waaien. Groningse makers, die hun producten maken met trots en liefde voor het land.

Download het gratis magazine

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief